• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 08:58
  • 15 / 12 / 2020
DANAS 10 GODINA OTKAKO GRAĐANI BiH MOGU U EVROPU BEZ VIZE
  • 380
  • 0

DANAS 10 GODINA OTKAKO GRAĐANI BiH MOGU U EVROPU BEZ VIZE

Ministarstvo bezbjednosti BiH i Evropski pokret u BiH danas će u Sarajevu organizovati obilježavanje 10 godina od uvođenja bezviznog režima za građane BiH.

Na svečanosti u zgradi Parlamentarne skupštine BiH obratiće se ministri bezbjednosti Selmo Cikotić i pravde Josip Grubeša, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko i predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

Putem video-poruke obratiće se i komesar za proširenje i susjedsku politiku EU Oliver Varhelji i član Parlamenta EU Tanja Fajon. Na svečanosti, čiji je početak zakazan za 12.00 časova, biće dodijeljena priznanja institucijama, kolektivima i pojedincima, a za 13.00 časova predviđene su izjave za novinare, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

Uspostavljanje bezviznog režima prije 10 godina omogućilo je veću slobodu kretanja građanima BiH, lakši promet robe i brojne druge pogodnosti. Taj čin je prije 10 godina simbolično obilježen prvim promotivnim letom bez viza za građane BiH u zemlje EU, u organizaciji Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara i Evropskog pokreta u BiH.

Pripremile: Agencije

Komentari