• VIJESTI, BIJELJINA
  • 12:46
  • 16 / 12 / 2020
SNSD BIJELJINA: OZVANIČENA SKUPŠTINSKA VEĆINA OD 23 ODBORNIKA
  • 321
  • 0

SNSD BIJELJINA: OZVANIČENA SKUPŠTINSKA VEĆINA OD 23 ODBORNIKA

Gradski odbor Saveza Nezavisnih Socijaldemokrata ozvaničio je skupštinsku većinu od 23 odbornika. Naših sedam stranaka je na proteklim izborima osvojilo 37.078 odnosno 68,7% ukupnih glasova, a kad je u pitanju koalicioni potencijal prema osvojenim mandatima to je čak 74% sastava novoizabrane gradske skupštine poručili su iz Bijeljinskog SNSD-a u saopštenju koje prenosimo u cjelosti. 

Sedam stranaka koje su osvojile ukupno dvadeset tri (23) odbornička mandata u Skupštini Grada Bijeljina okupljene u Koaliciji koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Stranka demokratske Srpske Semberija (SDSS), Demokratski savez (DEMOS), Socijalistička partija (SP), Ujedinjena Srpska (US), Stranka demokratske akcije (SDA) i Pokret za Bijeljinu potvrdile su da potpuno podržavaju Sporazum o zajedničkom formiranju skupštinske većine u Gradu Bijeljina potpisan 16.11.2020. godine.
Juče su predsjednici pomenutih stranaka, potpredsjednik SDSS i svih dvadeset tri odbornika koji su osvojili mandate na njihovim listama ponovo potpisima potvrdili, u skladu sa članom 3 Sporazuma, privrženost nastavku daljeg političkog koalicionog djelovanja u Gradu Bijeljina.
Ovim je ozvaničena skupštinska većina u Skupštini grada Bijeljina koju će činiti dvadeset tri odbornika (od ukupno 31 koliko broji gradski parlament).
Naših sedam stranaka je na proteklim izborima osvojilo 37.078 odnosno 68,7% ukupnih glasova, a kad je u pitanju koalicioni potencijal prema osvojenim mandatima to je čak 74% sastava novoizabrane gradske skupštine.
Mi zajedno želimo da radimo na razvoju Grada Bijeljine, na dobrobit svih njenih građana i spremi smo da sarađujemo sa svima koji uvaže naš koalicioni potencijal i povjerenje koje nam je na izborima dalo više od dvije trećine građana Semberije.

Izvor: SNSD Bijeljina

 

Komentari