• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI, BIJELJINA
  • 10:29
  • 22 / 12 / 2020
LjUBIŠA PETROVIĆ NOKAUTIRAO DARKA MITRIĆA U PRVOJ RUNDI
  • 6368
  • 0

LjUBIŠA PETROVIĆ NOKAUTIRAO DARKA MITRIĆA U PRVOJ RUNDI

     Naslov neodoljivo podsjeća na borbu za titulu svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji.Međutim nije riječ o boks meču,jer bi se u naslovu svakako našlo      mjesta za Miška Hofmana (lokalna bokserska ikona),bez kojeg je plemenitu vještinu u Bijeljini badava pominjati.  Zapravo se radi o nečemu ništa manje finansijski značajnom za građane Bijeljine.  Jučerašnja iznenadna pretpraznična posjeta Ljubiše Petrovića Komunalcu teška je brat bratu 3 miliona maraka.Novi gradonačelnik je spuštenog garda i bez sekundanata sa dva direkta i tri krošea uletio u ring i oduvao u prvoj rundi kojekakvu gologuziju.Zavaljena u fotelje na čelu sa Dodikovim poltronom Dikom Cvjetinovićem (super laka) bila je pred realizacijom paklenog plana, da Darka Mitrića-superteškaka(jedinica mjere za novčani kapital),imenuje za direktora "Komunalca".

    Mitrić je naime imao namjeru da operiše i galaktičkom brzinom povede u "neizvjesno sutra" još jednu gradsku firmu. Ako sumnjate u vjerodostojnost pretpostavke,raspitajte se koliko mu je vremena trebalo da uvali AD"Vodovod i kanalizaciju"u minus od šest nula.Ali ne lezi vraže. Eto Ljubiše k'o Obilića.Sam protiv svih uz  gospodske manire,patosirao je kompletan nadzorni odbor i sačuvao vjerujem barem 3 miliona da odleprša na izmišljena službena putovanja,vikendice,apartmane i "poslovne pratnje". Pitam se samo,šta ti momci muva kategorije(jedinica mjere za moralni status) nadziru kad provjerenog  srebroljupca žele ustoličiti za novog direktora. Odnosno da se izrazim po srpski."Pa koji k...c vi tu sjedite"? 

    Javljate mi se od juče i kažete mi kako je ovo samo prva runda i kako će u rekordno kratkom roku uslijediti revanš. Niste morali pozivati jer vjerujem da vi koji sa nestrpljenjem čekate novu skupštinsku većinu,već planirate kako ćete bez gradonačelnikove saglasnosti izglasati većinski Mitrića za direktora. To što je Vodovod i kanalizacija u dramatičnom minusu,uprkos najskupljioj cijeni vode u regionu,uz Mitrićevo učešće , Vas ne tangira.Međutim, pazite se gospodo da Vas ne prepoznaju na ulici. Da Vam dignitet debelog crijeva ne popusti pod verbalnim udarom narodnih masa,koje su sa opštim simpatijama dočekale potez Ljubiše Petrovića. Dok Vam se apsolutni teškaš Milorad Dodik valja u konopcima od siline ruskih udaraca(iskreno se nadam brzom ozdravljenju i još bržem odlasku sa vlasti), Vi još pravite hiper-bolesne kombinacije, jedinstvenog naziva"Kako što prije do lake zarade"? 

    Želim Vas još jednom podsjetiti prije nego bude kasno,da Petrović nema pod kontrolom skupštinsku većinu ali raspolaže podrškom najmamje 47% pristalica među građanima, koja svakodnevno raste. Znate li da je velika većina ogorčena,ozlojađena i spremna da se obučava i osposobljava kod Miška Hofmana. Zlu ne trebalo. 

    Ljubiša Petrović će svoje borbe voditi, gubiti i pobjeđivati ali mi je nešto nejesno u dijelu prezentacije jučerašnjeg događaja. Gdje nestadoše oni silni bijeljinski portali? Niko da pomene boks meč iz upravne zgrade AD Komunalca. Ovi novinari osposobljeni supersoničnom brzinom, što su počeli da se bave profesijom u 53.godini i iza sebe imaju čak 17 autorskih tekstova, nešto zaćutaše. Padoše slobodni mediji ili čekaju na novo oslobođenje, formiranjem skupštinske većine. 

 

Direktor RTV Slobomir

Mladen Stojanović

 

Komentari