• VIJESTI, REGION
  • 13:11
  • 08 / 08 / 2019
“OŠAMARILA DIJETE JER JE KENJKALO”- SVJEDOCI OPTUŽUJU MEDICINSKU SESTRU, ONA SE BRANI ĆUTANJEM
  • 466
  • 0

“OŠAMARILA DIJETE JER JE KENJKALO”- SVJEDOCI OPTUŽUJU MEDICINSKU SESTRU, ONA SE BRANI ĆUTANJEM

Đurđija Alempijević (23), zaposlena u Centru za zaštitu djece u Zvečanskoj ulici u Beogradu, koja se tereti da je izvršila krivično djelo zlostavljanje i mučenje, kao i zapuštanje i zlostavljanje maloljetne osobe, u srijedu, 7.avgusta se u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem. Saslušanju nije prisustvovao njen izabrani branilac, već advokat po službenoj dužnosti.

Sumnja se da je Alempijevićeva, koja radi u “Zvečanskoj” krivično djelo izvršila nesavjesnim radom i ophođenjem suprotno pravilima te ustanove. Istraga zbog sumnje da je naudila dvogodišnjem dječaku otvorena je poslije anonimne prijave i video-snimka na internetu na kome se vidi kako dijete kao džak ubacuje u krevetac, prenose Novosti.

Tužilaštvo je saslušalo nekoliko svjedoka, među kojima i Maju Jelić, koja je “snimila” Alempijevićevu, i i Zorana Milačića, direktora “Zvečanske”.

Jelićeva je posvjedočila da Alempijevićeva štićenicima nije davala igračke, branila da izlaze iz krevetaca, gledaju crtaće, kao i da je stalno “bila na mobilnom”:

– Vidjela sam kako je ostavila samo dijete na visokom pultu za presvlačenje, koje je došlo skoro do ivice. Zabrinula sam se i sve ispričala koordinatorki koja mi je rekla da je Đurđija nova koleginica i da će biti upozorena.

Drugi put situacija je bila još drastičnija.

– Vidjela sam kako je Đurđija ošamarila jedno dijete jer je “kenjkalo”. Djevojčica je pala u krevet i počela da vrišti. Krišom sam sve snimila i na snimku vidjela da je dijete slikala iz velike blizine. Pomislila sam na trgovinu djecom, pa sam to proslijedila fondaciji “Levijatan”. Snimak je došao do medija, a potom sam sve ispričala i policiji – kazala je Maja Jelić.

Direktor “Zvečanske” u svom svjedočenju rekao je da on nema neposrednih saznanja o nemilom događaju:

– O snimku sam obaviješten anonimnim pozivom, nakon kojeg sam pozvao u kancelariju zaposlene, pa i Đurđiju. Ona tada nije osporavala događaj, niti je pokazivala da se smatra odgovornom za svoje postupanje. Objasnila je da je dijete slikala, kako bi koleginici na godišnjem odmoru, za koju je inače jako vezano dijete sa snimka, poslala video-klip.

IZVOR-SRPSKAINFO

Komentari