• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 06:06
  • 26 / 09 / 2019
TUČA NAVIJAČA NA AUTO-PUTU, HAPŠENJA NA GRBAVICI!
  • 600
  • 0

TUČA NAVIJAČA NA AUTO-PUTU, HAPŠENJA NA GRBAVICI!

Navijači Zrinjskog i Željezničara sukobili se na auto-putu u blizini Sarajeva. Oštećeno nekoliko vozila, a kasnije uhapšeno nekoliko navijača na Grbavici tokom duela Željezničara i Zvijezde 09.

Na petlji Butile kod Sarajeva izbila je masovna tuča u kojoj su huligani koristili palice i gađali se bakljama i kamenjem, pa je intervenisala policija, prenose federalni mediji.

Do sukoba je došlo kada je navijače Zrinjskog, popularne „Ultrase“ koji su se vraćali iz Tuzle sa utakmice protiv Slobode, dočekala grupa huligana u crnim duksericama naoružana palicama, a pojedini mediji prenose da su u pitanju navijači Željezničara.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić potvrdio je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira, te da je poslato više policijskih patrola.

U neredima je, kako se navodi, oštećeno najmanje pet vozila koja su koristili navijači "Zrinjskog".

Iz federalnog preduzeća "Auto-putevi" saopšteno je da je zbog nereda zatvoren je vijadukt petlja Vlakovo, desna strana, pravac Sarajevo sjever-Sarajevo zapad.

Video sukoba pogledajte OVDJE.

Policija je tokom drugog poluvremena utakmice Željezničar – Zvijezda 09, u kojoj je Željo pobijedio 6:0, na sjevernoj tribini stadiona uhapsila nekoliko najvatrenijih navijača kluba s Grbavice, javili su reporteri "Avaza" sa Grbavice.

Oni su osumnjičeni da su učestvovali u "sačekuši" navijačima Zrinjskog na petlji Butile.

Kordon policajaca je prvo opkolio Manijake na Grbavici a onda su iz grupe nekoliko njih izvukli, javio je "Avaz".

 

IZVOR-MONDO

Komentari