• VIJESTI, BIJELJINA
  • 20:13
  • 01 / 01 / 2021
ZLATNIK ZA MAKSIMA, PRVU ROĐENU BEBU U BIJELJINI
  • 464
  • 0

ZLATNIK ZA MAKSIMA, PRVU ROĐENU BEBU U BIJELJINI

Direktor Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović izrazio je zadovoljstvo što je zlatnik prvorođenoj bebi u 2021. godini, dar predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, dodijeljen bebi rođenoj u ovoj bolnici, gdje su se u prvim satima poslije ponoći rodila dva dječaka i jedna djevojčica.

Predsjednik Republike Srpske zlatnikom je darivala prvorođenu bebu, dječaka Maksima Markovića, koji je na svijet došao minut iza ponoći kao prva beba u Republici Srpskoj u 2021. godini. "Predsjednik Republika Srpske već tradicionalno dodjeljuje zlatnik prvorođenoj bebi u Republici Srpskoj, a naše je veliko zadovoljstvo što se to desilo u našoj bolnici u Bijeljini, a zadovoljstvo je utoliko veće što se u našoj bolnici u prva tri sata rodilo troje djece - dva dječaka i jedna djevojčica", rekao je Maksimović novinarima nakon što je uručio zlatnik, poklon predsjednika Republike Srpske.

"Predsjednik Republika Srpske već tradicionalno dodjeljuje zlatnik prvorođenoj bebi u Republici Srpskoj, a naše je veliko zadovoljstvo što se to desilo u našoj bolnici u Bijeljini, a zadovoljstvo je utoliko veće što se u našoj bolnici u prva tri sata rodilo troje djece - dva dječaka i jedna djevojčica", rekao je Maksimović novinarima nakon što je uručio zlatnik, poklon predsjednika Republike Srpske.

On je napomenuo da ne postoji veće bogatstvo, te da je ovo dobar znak i za Bolnicu i za Bijeljinu i za Republiku Srpsku. "Ja sam se jutros čuo sa predsjedniom Republike Srpske, ona je odmah zamolila da prenesem pozdrave roditeljima, te me ovlastila da u njeno ime predam zlatnik i prigodne poklone za novorođenu bebu", naveo je Maksimović. Maksimović je rekao da je prvu bebu u ovoj godini na svijet donijela majka Marija Marković, beba se zove Maksim, a sva tri porođaja su se noćas dogodila prirodnim putem, sve je proteklo bez problema i majke i djeca se osjećaju odlično. On je istakao da je na bijeljinskom ginekološkom i akušerskom odjeljenju Bolnice tokom prošle godine rođeno 1.007 djece, što je veći broj u odnosu na 2019. godinu.

"U kovid sali prošle godine je bilo 14 porođaja, 14 beba je rođeno u toj sali i tim uslovima, veći broj njih prirodnim putem, a što je najznačajnije svi ti porođaji u kovid uslovima su uredno protekli", rekao je direktor bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi", zahvalivši medijima što su se zajedno sa zdravstvenim radnicima borili protiv pandemije.

Komentari