• VIJESTI, REGION
  • 15:20
  • 02 / 01 / 2021
U UTORAK PRESUDA MALČANSKOM BERBERINU
  • 476
  • 0

U UTORAK PRESUDA MALČANSKOM BERBERINU

Viši sud u Nišu objaviće u utorak, 5. januara, prvostepenu presudu Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao "Malčanski berberin", povodom optužbi za kidnapovanje i zlostavljanje 12-godišnje djevojčice M.K. krajem 2019. godine.

Iako je cijeli postupak bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloljetne žrtve, presuda će biti javno objavljena, potvrdila je za "Tanjug" portparol suda Irena Gušić. Suđenje Jovanoviću počelo je krajem maja prošle godine, a okončano je 30. decembra, kada je zakazana objava presude. Krivična djela za koja se tereti Jovanović, kao i detalji suđenja ostali su nepoznati zbog isključenja javnosti. Jovanović je višestruki povratnik, koji je više od 20 godina proveo u zatvorima, a sada se nalazi u pritvoru.

Jovanović je optužen da je djevojčicu iz sela Suvi do, oteo 20. decembra 2019. i zlostavljao je desetak dana, nakon čega je ona pronađena, a on je uhapšen sedam dana kasnije. Više javno tužilaštvo u Nišu u martu prošle godine je podiglo optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloljetnice nije htjelo da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog djela za koje ga tereti. Istraga je protiv Jovanovića sprovedena je zbog krivičnih djela otmica i silovanje djeteta.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim. On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi presreo djevojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je 29. decembra pronađena u selu Jasenovik u jednoj vikendici, nakon 10 dana velike policijske potrage. Bila je ošišana, sa modricama po tijelu i smještena u Klinički centar u Nišu radi oporavka. Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na kazne od 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

 

Izvor: Agencije

Komentari