• VIJESTI, REGION
  • 15:23
  • 02 / 01 / 2021
GRADONAČELNIK PETRINJE: DRŽAVI VRAĆAM POMOĆ!
  • 607
  • 0

GRADONAČELNIK PETRINJE: DRŽAVI VRAĆAM POMOĆ!

Kako piše Jutarnji list, to će učiniti jer se, kako je rekao, "ne gleda u ljude i štetu, već u političku pripadnost"

Dumbović je rekao da neće uzeti 30 miliona kuna koje je župan Ivo Žinić, od ukupno 100 miliona za područja pogođena potresom, dodelio Petrinji. "Ako vlada želi pomoći Petrinjcima, neka nam direktno pošalje pomoć, i to na temelju stručne procene", ogorčeno je rekao Dumbović. On je ocenio da kriterijumi pri raspodeli novca nisu bili nivo štete od zemljotresa i broj ljudi koje treba zbrinuti, nego politička pripadnost. "Petrinja ima 24.000 stanovnika, a Glina nema više od 2.000, a s okolnim selima 9.000. Ako od 100 miliona kuna Petrinji daš 30 miliona, a Glini 25 miliona, onda mi neko treba da objasni po kom se to ključu deli ako nije po političkom", tvrdi Dumbović.

HDZ-ov župan iz Siska:

Dumbovićeva izjava nekorektna Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić izjavio je, tokom obilaska područja pogođenih nedavnim zemljotresom, da je podneto 8.750 zahteva za procenu štete, da su statičari obišli 1.150 objekata. Žinić je rekao da to nije konačan broj oštećenih objekata, a da će razmere štete verovatno biti preko tri milijarde kuna, prenosi portal Index, pozivajući se na N1. Komentarišući izjavu petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića da će državi vratiti 30 miliona kuna pomoći, Žinić je rekao da je to neozbiljno.

"Ovo su sredstva koja su predviđena za sanaciju štete i omogućavanje ljudima da ostanu u svojim kućama, kao i za popravku infrastrukture", naveo je Žinić i dodao da to nisu sredstva za otklanjanje kompletne štete koja je nastala.

Komentari