• VIJESTI, BIJELJINA
  • 09:07
  • 06 / 01 / 2021
LJUBIŠA PETROVIĆ: PRVI SE MAČIĆI U VODU BACAJU
  • 7524
  • 0

LJUBIŠA PETROVIĆ: PRVI SE MAČIĆI U VODU BACAJU

   Šta je cilj tvog političkog djelovanja gradonačelniče Petroviću? Da li se slijepo vodiš principima Draška Stanivukovića, da li zastupaš ideju da na protivničke bajonote napadaš goloruk ili imaš keca u rukavu i čekaš povoljan trenutak kada ćeš ga upotrijebiti? 

   Pritisnut od političkih analfabeta, višegodišnjih izraubovanih kadrova SNSD-a počinješ da tumaraš u magli neznanja, poput pijanog šofera,koji se mrtav umoran dočepao plate i spiskao je u prvoj kafančugi.Šta smisleno poručuješ koalicionoj većini,ako unaprijed znaš da te neće poslušati? "Gospoda" kaže da neće pojedinačne razgovore, ti nastavljaš da mantraš kako si narodni gradonačelnik a građane već probada misao da ovo nije krenulo u dobrom pravcu. 

   Bojim se da još ranije nije počelo kako treba. Naime, javnost je pohvalno komentarisala tvoj upad u zgradu Komunalca kada si zaustavio imenovanje Darka Mitrića za direktora.Takođe sam vrlo očigledno stao na tvoju stranu iako mi se nije svidjela ideja da si samo jednu televiziju pozvao da snimi pomenuti događaj sa primjesama tragikomedije.Iskreno, počeo sam da sumnjam da BN TV ima ekskluzivitet nad tvojim aktivnostima. Međutim,pomalo neprimjećeno prošle su tvoje izjave da Mitrić može da traži posao gdje hoće, tek kad položi račune za svoj rad u Vodovodu.To je prvorazredno populistička  manilulacija i verbalni gaf kojeg je teže progutati nego žabu krastaču. Mitrić, kao i svaki građanin, ima neotuđivo pravo na ostavku i zaposlenje. Počni Petroviću to da shvataš,inače te može tužiti za ugrožavanje osnovnih ljudskih prava. Ne treba ići do Strazbura, čak će i ovi naši sudovi presuduti u njegovu korist. Protiv Mitrića jedino možeš pokrenuti krivičnu prijavu ako imaš dovoljno dokaza i tu zakoči.Ostalo prepusti sudstvu.

   Dakle, nastaviš li da igraš dvostruku ulogu policajca i sudije, neće ti ni gradonačelnička plata biti dovoljna da pokriješ sve presude zbog svoje neupućenosti u zakonodavstvo. Hitno se dovedi u red. 

   Takođe,imam pitanje za tebe i definitivno tražim odgovor. Na pet dana uoči izbora sam te u emisiji "Intervju" RTV Slobomir pitao vrlo jasno. Da li imate ekipu stručnjaka koji su kadri da Vaše  ideje pretvore u djelo? Bio si  nedvosmislen i kao rijetko kada direktan. Imam. Pa ko su? Pa gdje su Petroviću? U čemu ti pomažu, čime se bave? Hoće li ti pomoći da kvalitetno odgovoriš na prvu ozbiljnu krizu oko razgovora sa parlamentarnom većinom. Šta ti je altetnativa Petroviću? 

   Vidim da si  u gužvi, pozvao bih te prijateljski telefonom i pitao da li imaš riješenje za probleme u najavi. Međutim ne mogu. Moram se držati obećanja koje sam ti dao na prvom viđenju u četiri oka. Sjećaš se šta sam ti rekao? Kada pobjediš na izborima,a sigurno hoćeš, izbrisaću tvoj broj telefona jer mi osim zdravlja ništa ne treba. Ljudi, ima li neko Ljubišin broj? 

 

Direktor RTV Slobomir

Mladen Stojanović

Komentari