• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 09:37
  • 18 / 01 / 2021
MOGU SE KORISTITI DO 30.JUNA; U REPUBLICI SRPSKOJ DO SADA IZDATO 27.200 TURISTIČKIH VAUČERA
  • 839
  • 0

MOGU SE KORISTITI DO 30.JUNA; U REPUBLICI SRPSKOJ DO SADA IZDATO 27.200 TURISTIČKIH VAUČERA

U Republici Srpskoj je u periodu od 15. juna 2020. do 15. januara ove godine izdato 27.200 turističkih vaučera za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima za smještaj na području Srpske.

 

Iz Ministarstva turizma i trgovine RS podsjećaju da pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100 KM ostvaruju svi punoljetni građani Srpske.

– Jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom. Vaučer se može koristiti samo radi plaćanja usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom kod ugostitelja koji pruža ugostiteljske usluge u ugostiteljskom objektu za smještaj, a koji je van mjesta prebivališta korisnika vaučera – saopštili su iz ovog ministarstva.

U MTT naglašavaju da građani RS turističke vaučere mogu koristiti do 30. juna 2021. godine, a građani koji su u 2020. godini iskoristili turistički vaučer mogu ostvariti pravo na korištenje turističkog vaučera i u 2021. godini.

– Turističke vaučere moguće je koristiti u 95 ugostiteljskih objekata za smještaj širom RS, kao i u 28 turističkih agencija posredstvom kojih je moguće odabrati turistički paket aranžman za boravak na destinacijama u Srpskoj, a evidencija ugostiteljskih objekata i turističkih agencija dostupna je na veb stranici MTT – navodi se u saopštenju.

Izvor: Agencije

Komentari