• VIJESTI, BIJELJINA, SPORT
  • 13:31
  • 20 / 01 / 2021
NESTOROVIĆ: PRIORITET RADNIKA OPSTANAK U PREMIER LIGI
  • 1076
  • 0

NESTOROVIĆ: PRIORITET RADNIKA OPSTANAK U PREMIER LIGI

Ekipa RTV Slobomir razgovarala je sa trenerom Radnika, Darkom Nestorovićem o početku drugog dijela sezone 2020/21, svim planovima, ambicijama, novim i potencijalnim klubskim pojačanjima kao i o šansama za opstanak u Premier Ligi BiH.

   Pripreme Fudbalskog Kluba Radnik protiču u dobroj, radnoj atmosferi. Momci zaista dobro rade i trude se.  Već 10 dana imamo treninge. Ono što nam otežava posao je snijeg koji je napadao i ovom prilikom ću da se zahvalim gospodinu Borisu Stanišiću i njegovoj porodici što su nam izašli u susret i što sve treninge obavljamo na vještačkoj podlozi u Etno selu Stanišić. Imamo dobre uslove i radimo dva puta dnevno. Naravno mijenjamo vještačku podlogu i teretanu koju radimo kod gospodina Dragiše Vuletića, dobrog čovjeka, dobrog trenera i dobrog stručjaka, tako da smo zaista okruženi sa kvalitetnim ljudima i dobrom pažnjom.

O IGRAČKOM KADRU?

   Što se tiče igračkog kadra otišlo je šest igrača. Oni su dobili ''odriješene ruke'' i više nisu sa nama. U situaciji smo da se moramo pojačati sa igračima na tim pozicijama, naravno sa fudbalerima koji će biti istinsko pojačanje za Radnik. Juče smo doveli napadača. Moje razmišljanje je da nam treba jedan brz gol igrač i odlučili smo se za Mateja Jelića koji je provjereni prvoligaški igrač koji je ponikao u Dinamu Zagrebačkom, zatim igrao u Lokomotivi Zagrebackoj.  To je HNL Hrvatska liga a nastupao je još u Rijeci te u Rapidu iz Beča. Iza njega je dobra fudbalska karijera, sa 30 godina, naravno, kao iskusni igrač će nam dobro doći u borbi za opstanak.

KAKVA SU OČEKIVANA UOČI STARTA PROLJEĆNOG DIJELA SEZONE U PREMIJER LIGI BiH?

   Što se tiče očekivanja, imamo samo jedan cilj. Situacija je takva kakva je i došao sam u vrijeme kada je Radnik bio pri dnu tabele i kad je strmo išao prema dole. Uspjeli smo da to zaustavimo i da krenemo u nekom normalnijem i boljem pravcu. Optimista sam i kao što sam rekao prije neki dan, Radnik će ostati u ligi. Naravno predstoji nam zaista grčevita borba u premijer ligi Bosne i Hercegovine jer svi znamo da je drugačije igrati u proljećnem dijelu nego u jesenjem. Nažalost, dešava se i puno''nefudbalskih stvari'', na koje ne možemo uticati s toga mogu reći da nam je vrlo bitno da se spremimo što bolje i da dovedemo dobra pojačanja sa kojima ćemo biti još jači nego u jesenjem dijelu prvenstvene trke.

Izvor: RTV Slobomir

Komentari