• VIJESTI, BIJELJINA
  • 09:40
  • 25 / 01 / 2021
PRVE NESUGLASICE; KO ĆE IZABRATI NOVE GRADSKE FUNKCIONERE?
  • 1093
  • 0

PRVE NESUGLASICE; KO ĆE IZABRATI NOVE GRADSKE FUNKCIONERE?

Konstitutivna sjednica novog saziva skupštine grada Bijeljina počela je danas izborom radnog Predsjedništva koje čine najstariji odbornik Anka Todorović iz SDS-a kojoj je ovo peti odbornički mandat te Aleksandar Đurđević iz SNSD-a i Danijel Perić iz SDSS - Mićo Mićić.

Predsjedništvo je počelo sa radom nakon što je Danijela Đukin, predsjednica koalicije "Dogovor za Bijeljinu", u neformalnom razgovoru uručila rođendanski poklon gradonačelniku Ljubiši Petroviću.

Skupštinu grada čini  31 odbornik a danas nije bio prisutan samo jedan za kojeg se i dalje čeka certifikat. Svih 30 odbornika koliko ih je prisustvovalo položili su svečane zakletve. Zakletvu je položio i gradonačelnik Ljubiša Petrović koji je nakon toga iznio svoj kratki ekspoze. 

PRVE NESUGLASICE

Komisija za izbor i imenovanje čiji je predsjednik Miroslav Milovanović, smatra, pozivajući se na Zakon o lokalnoj samoupravi, da komisiju broji šest članova skupštinske većine i jedan opozicije.

"Skupštinska većina broji 23 odbornika i samim tim broj odbornika je srazmjeran ukupnom broju i rasporedu članova Komisije šest plus jedan a postojeći poslovnik ima mnogo manjkavosti." rekao je Milovanović. 

Mirjana Orašanin odbornik SDS-a prethodno je predložila da komisiju čine dva člana opozicije što je potvrdio i odbornik Savo Popić iz DNS-a.

Odbornik PDP-a Slaviša Marković naveo je da je skupštinska većina narušila poslovnik samim tim što je u Gradskoj upravi pred sjednicu skupštine prijavila 23 odbonika ali jedan od njih, Goran Janjić, nije potvrdio do danas prijavu jer kako je ranije rečeno još uvijek nije dobio certifikat.

Šef Kluba odbornika Aleksandar Đurđević rekao da ovde apsolutno ne treba praviti problem jer je u ranijem sazivima opozicija bila konstruktivna.

Predstavik Radnog tijela Skupštine dala je odbornicima pauzu kako bi se pokušali dogovoriti u vezi sa brojem članova komisije za izbor imenovanja, odnosno zastupljenošću opozicionih i pozicionih članova u istoj.

DOGOVOR NAKON PRVE PAUZE?

Nakon pauze, koja je urodila plodom, Miroslav Milovanović rekao je da će  Milan Trninić iz Ujedninjene Srpske odstupiti od članstva u komisiji te svoje mjesto ustupiti nekom od članova opozicije i opet naglasio da je poslovnik pun manjkavosti.

Predstavnici opozicije predložili su dva člana komisije za izbor i imenovanje; liju Radića(SDS) i Slavišu Markovića(PDP)

Svih 30 odbornika izabralo je Komisiju za izbor i imenovanje koju čine: Miroslav Milovanović - predsjednik

Ivana Stanišić - zamjenik predsjednika

Nedeljko Jović

Čedomir Stojanović

Mustafa Gradaščević

Slaviša Marković

Ilija Radić

 

 

 

 

 

 

 

Komentari