• VIJESTI, BIJELJINA
  • 11:55
  • 29 / 01 / 2021
BEZ DOGOVORA GRADONAČELNIKA I FONDACIJE MOZAIK; MEDIJI BEZ PRAVOVREMENE INFORMACIJE
  • 1263
  • 0

BEZ DOGOVORA GRADONAČELNIKA I FONDACIJE MOZAIK; MEDIJI BEZ PRAVOVREMENE INFORMACIJE

   Danas je u Gradskoj upravi bilo predviđeno da se održi sastanak između gradonačelnika i Fondacije Mozaik za program Omladinske banke 2021/24 godina kojim će biti podržavani projekti srednjoškolaca i Savjeta učenika u BiH. Juče je obavještenjem iz PR službe pomenuti događaj bio zakazan za 11.00 časova. Međutim do najavljenog potpisivanja sporazuma nije došlo što nije neuobičajeno u poslovnom svijetu. Ono što zabrinjava jeste odnos PR službe gradonačelnika  koja nije našla za shodno da o tome informiše predstavnike medijskih kuća da navedeni događaj neće biti javan. Naime  sastanak je očigledno održan ali iza zatvorenih vrata. Nažalost isti nije donio sporazum pa je obraćanje medijima izostalo.

   Naše primjedba se sastoji u sledećem: Iz PR službe gradske uprave još u četvrtak smo dobili obavještenje da će se sasanak održati u 11:00 časova. Naša ekipa zajedno sa još dvije televizijske kuće u Bijeljini je čekala do 11:45 da se neko iz Gradske uprave pojavi i objasni razloge kašnjenja. Za to vrijeme nije stigao email kojim bi nas obavijestili da je događaj o potpisivanju sporazuma između gradske uprave i Fondacije Mozaik otkazan. Takođe, u pomenuto vrijeme, dakle u 11:45, došao je službenik gradske uprave koji nas je informisao da neće biti izjava za medije jer predpostavljamo da do dogovora između dvije strane nije došlo. Čini nam se suviše neozbiljnim da već drugi put, u poslijednje tri sedmice dolazimo u Gradsku upravu i ostajemo bez materijala koji je uredno najavljen od strane PR službe ali ne i odjavljen. Dobronamjerno želimo informisati radnike Gradske uprave da ne raspolažu sa vremenom naše i ostalih medijskih kuća.        Neprofesionalan odnos prema medijima nije nešto što se prvi put dešava pa stoga želimo da upozorimo da u buduće ovakve situacije mogu biti izbjegnute ako se svi odgovorno odnosimo prema svojim obavezama. Ne tražimo krivce i ne lovimo vještice ali jasno želimo da poručimo da Gradska uprava poradi na svojoj organizaciji kada je riječ o saradnji sa medijskim kućama.

   Interesanntno je da su pomenutom događaju prisustvovali novinari i snimatelji samo tri televizijske kuće a da nijedan portal ili drugi pisani mediji nije poslao svoje ekipe. Postavljamo pitanje; Da li to znači da su neki mediji znali da do konkretnog dogovora između Fondacije Mozaik i gradonačelnika neće doći pa nisu ni htjeli da šalju svoje novinare?

   U nadi da će predstojeća saradnja biti uspješnija i kvalitetnija, srdačno pozdravljamo PR službu Gradske uprave koju poreski obveznici Bijeljine redovno plaćaju.

 

RTV Slobomir

Komentari