• VIJESTI, BIJELJINA
  • 14:29
  • 01 / 02 / 2021
CENTAR ZA SOCIJALNI RAD UOČI IZBORA OD GRADSKE UPRAVE DOBIO 87.000 KM NA RUKE
  • 1420
  • 0

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD UOČI IZBORA OD GRADSKE UPRAVE DOBIO 87.000 KM NA RUKE

   RTV Slobomir je došla u posjed dokumenata koji jasno upućuju na sumnjive radnje na relaciji JU Centar za socijalni rad i Gradske uprave grada Bijeljina.Sve se dešavalo deset dana uoči lokalnih izbora održanih 15.novembra.Naime, Centar za socijalni rad kojim rukovodi Milorad Sofrenić je u periodu od 05.11. do 13.11.2020. godine uputio šest Zahtjeva za trebovanje novčanih sredstava ka gradonačelniku, odnosno Administrativnoj službi grada Bijeljinana ukupan iznos od 87 000 KM- isplata na ruke iz blagajne Gradske uprave. 

   Posebno je zanimljiva činjenica da je Centru za socijalni rad 12. i 13.novembra direktno na ruke iz gradskog trezora isplaćeno 50 000 KM.Ovo je neuobičajano visok iznos novca u kratkom vremenskom roku.Možemo samo naslutiti gdje su i kod koga završavala ova novčana sredstva dva dana uoči lokalnih izbora.

   Postavlja se pitanje; koliko je zapravo iz trezora blagajne grada Bijeljina prema ovoj ustanovi isplaćeno novca tokom 2020.godine? Takođe je opšte poznata činjenica  da je Centar za socijani rad i Socijalnu zaštitu premašio budžet za  2020. godinu preko 900 000 KM. Očekivanja su bila da će rebalnsom budžeta isti iznos biti "ispeglan" što se nije desilo.Trenutno se u JU Centar za socijalni rad nalazi revizija koja češlja kompletno poslovanje.Nezvanično smo saznali da se radnici ove ustanove ograđuju od rukovodstva jer nije imalo odgovarajuća pokrića za različite vidove pomoći,posebno u navedenom periodu uoči lokalnih izbora.

   Želimo podsjetiti da su ovo javni dokumenti dostupni svakom građaninu Bijeljine na osnovu zakona o slobodi pristupa informacijama Republike Srpske.S toga se jednostavno nameće pitanje; kada će institucije društva početi da obavljaju posao za koji su plaćene? OVDJE možete pogledati sva dokumenta(zahtjeve,fakture i priznanice) koja nedvosmisleno potvrđuju navode RTV Slobomir.

IZVOR: RTV SLOBOMIR

 

 

 

Komentari