• VIJESTI, REGION
  • 08:12
  • 12 / 02 / 2021
DIVNE VIJESTI IZ AMERIKE: MALA MINJA PRIMILA NAJSKUPLJI LIJEK NA SVIJETU!
  • 671
  • 0

DIVNE VIJESTI IZ AMERIKE: MALA MINJA PRIMILA NAJSKUPLJI LIJEK NA SVIJETU!

Mala Minja Matić dobila je šansu za život jer je primila najskuplji lijek na svijetu - zolgensmu.

Predivne vijesti su roditelji podijelili na Instagram profilu "zaminjinusansu".

"Sećamo se, bilo je to pre 6 meseci, sa nadom koja je bila skrivena, ali opet prisutna i rečenicom koja nas prati od početka - Uspećemo, mi to možemo. Sada, želimo da podelimo sa vama - Minja je uspela, Minja je primila zolgensmu",objavljeno je na profilu.

Kako se navodi, hrabra djevojčica je dobila šansu za život. "Najveća radost je bila dana kada smo dobili Minju, a danas mi smo ponovo postali ponosni roditelji naše Minje.Naša hrabrica je uspela, mi smo uspeli. Zapravo, Vi, divni i humani ljudi širom sveta ste uspeli",istakli su roditelji.

Zahvalili su se svima koji su na bilo koji način pomogli Minji. "Veliku zahvalnost dugujemo aviokompaniji koja je Minji omogućila besplatan i bezbedan let, kao divnim ljudima, doktoru i tehničaru iz bolnice Sveti Sava.

Minja će izaći kao najveći pobednik života.Naš san se ostvario, sada smo jači i srećniji nego ikada u životu. Hvala što ste uz nas. Ogromna ljubav za sve, vaša Minja",zahvalili su roditelji.

Minja je umiljata i nježna djevojčica. Rodila se 6. oktobra 2019. godine.Tokom prva tri mjeseca lijepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu.Roditelji su primijetili da Minja postepeno prestaje da pomjera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o rijetkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

 

Izvor: Nezavisne

Komentari