• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 09:51
  • 27 / 09 / 2019
DIREKTOR OBA-e OSTAO BEZ DIPLOME
  • 535
  • 0

DIREKTOR OBA-e OSTAO BEZ DIPLOME

Ministarstvo za naučnotehološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS odbilo je žalbu Univerziteta za poslovne studije u Banjaluci i potvrdilo je nalaz inspekcije, te poništilo diplomu direktora Obavještajno – bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Podsjetimo, Srpskainfo je prva objavila da je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila brojne propuste u diplomi Osmice zbog čega je naložila da se ta diploma poništi.

Na ovu odluku Inspektorata žalio se fakultet, ali je njihova žalba odbijena.

– Ovo rješenje je konačno i protiv njega nije dopuštena žalba. Univerzitetu za poslovne studije je ostavljena mogućnost pokretanja upravnog spora pokretanjem tužbe pred nadležnim okružnim sudom – rekao je izvor Srpskainfo.

Prema rješenju koje je donio Inspektorat Republike Srpske 5. avgusta, naređeno je rektoru Univerziteta za poslovne studije Radovanu Klincovu da u roku od sedam dana poništi diplomu izdatu na Mehmedagićevo ime i da u Službenom glasniku Republike Srpske ovu diplomu proglasi ništavnom.

Početkom godine Tužilaštvo BiH je pokrenulo istragu o lažnim diplomama i tada su zatražili od svih bezbjednosnih agencija da dostave diplome o završenom obrazovanju. Sve bezbjednosne agencije su dostavili te podatke, osim OBA.

Nakon toga je Tužilaštvo je naredilo Inspektoratu da provjeri diplomu od Osmice i tada su utvrđeni brojni propusti.

Između ostalog ispite su mu priznavali profesori koji nisu bili imenovani za to, a u skoro u svim dokumentima i prijavama za ispit su uočen brojni propusti.

IZVOR-SRPSKAINFO

Komentari