• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 11:03
  • 16 / 03 / 2021
ZELJKOVIĆ: INSTITUT ĆE PREDLOŽITI SET PREPORUKA REPUBLIČKOM ŠTABU
  • 103
  • 0

ZELJKOVIĆ: INSTITUT ĆE PREDLOŽITI SET PREPORUKA REPUBLIČKOM ŠTABU

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske predložiće set preporuka Republičkom štabu za vanredne situacije kako bi na što bolji način sanirali pogoršanu epidemiološku situaciju, rekao je danas direktor Instituta Branislav Zeljković.

On je istakao da će set preporuka biti formiran na osnovu iskustava od ranije, ali i podataka relevantnih ustanova o trenutnom uticaju virusa korona.

Zeljković je rekao da je Institut dao zadatak predstavnicima ministarstava i zdravstvenih ustanova Srpske da razmotre uticaj trenutne epidemiološke situacija na zdravlje građana, ali i sve druge sfere života, kako bi se definisale preporuke za Republički štab za vanredne situacije u kom pravcu treba ići sa mjerama.

"Treba imati na umu da postoji širok dijapazon mjera, ali da određene mjere ili nisu primjenjive ili ne daju rezultate", rekao je Zeljković novinarima u Banjaluci.

Zeljković je napomenuo da Srpska stalno radi na proširenju kapaciteta za smještaj pacijenata pozitivnih na virus korona, a koji zahtijevaju zdravstvenu zaštitu.

Izvor: Agencije

 

Komentari