• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 11:22
  • 18 / 03 / 2021
BUNT U GACKU ZBOG TERORA I REVANŠIZMA SNSD-A
  • 792
  • 0

BUNT U GACKU ZBOG TERORA I REVANŠIZMA SNSD-A

zmeđu 100 i 150 ljudi okupilo se danas ispred sjedišta Skupštine opštine Gacko kako bi iskazali nezadovoljstvo i ogorčenje ponašanjem nove gradske vlasti predvođene SNSD-om i novim načelnikom Ognjenom Milinkovićem, kadrom ove Partije. Bahatost, drskost, diskriminacija i revanšizam prelaze sve granice, Gacko i dešavanja u ovoj maloj hercegovačkoj opštini su pravi primjer, a nažalost sit gladnome ne vjeruje.

Za samo nekoliko dana 38 radnika u opštinskoj administraciji je ostalo bez posla, a razlog je revanšizam jer niko od otpuštenih radnika nije član i aktivista SNSD-a i nove vladajuće koalicije. 

Nakon mirnih protesta narod se razišao, a ostaje da de vidi kako će tokom dana reagovati načelnik Gacka Ognjen Milinković i predsjednik Skupštine opštine Gacko Rajko Papović, koji su prije nekoliko dana održali sastanak sa otpuštenim radnicima, pokušavajući dlj ih jeftinim forama i popuističkim pričama umire, ali nisu uspjeli da ublaže njihovo nezadovoljstvo.

I dok u opštimi otpuštaju ljude koji nemaju crvenu partijsku knjižicu, ili neku srodne boje, u Rudniku i termoelektrani Gacko, koja je pred pucanjem i stečajem, zaposleno je novih skoro stotinjak radnika bez konkursa, uglavnom srodnika lokalnih moćnika i zaslužnih članova i aktivista Partije koji su se angažovali na izborima.

Slike iz Gacka su pravi primjer zarobljene i partokratske države, diskriminacije i ponižavanja građana, a najveća odgovorost za ovakvo stanje i nepravdu u društvu je u zarobljenim institucijama i preplaćenim službenicima, inspektorima, sudijama, ombdusmanima i tužiocima, koje su izdai profesiju i narod, ne žele da rade svoj posao po zakonu već su dopustili da nadtane anarhija i zakon jačeg, što nikako nije dobro za društvo u kome živimo.

 

Izvor: Nebojša Vukanovićinfo

Komentari