• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 14:34
  • 21 / 03 / 2021
U SRPSKOJ SE ZATVARAJU ŠKOLE, KAFIĆI, TRŽNI CENTRI I FRIZERSKI SALONI NA SEDAM DANA
  • 822
  • 0

U SRPSKOJ SE ZATVARAJU ŠKOLE, KAFIĆI, TRŽNI CENTRI I FRIZERSKI SALONI NA SEDAM DANA

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, te obavljanje uslužnih djelatnosti, rekla je nakon današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

Riječ je o frizerskim i kozmetičkim salonima, a zabranjen je i rad bazenima, skijalištima, tržnim centrima, priređivačima na sreću i ustanova kulture pozirišta, bisokopi i slično. Naglašava da je riječ o mjestima gdje se skuplja veći broj ljudima.

- Mjere se donose na sedam dana. Pozivam građane da doprinesu sprečavanju širenja virusa – poručila je Gašićeva.

Gašićeva ističe da ugostiteljski objekti za smještaj, mogu pružati usluge smještaja, a usluge ishrane i pića od šest do 22 časa za svoje goste

 

– Dozvoljena je šalteska dostava i prodaja hrane i pića – naglasila je Gašićeva.

 

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, kaže da je određeni broj škola zahtijevao prebacivanje na onlajn nastavu. Riječ je o 12 škola u Srpskoj.

 

– Predložili smo Štabu da obustavimo kompletnu nastavu u svim osnovnim i srednjim školama, na sedam dana. Nastava će biti organizovana onlajn. Situaciju ćemo dalje pratiti – rekla je Trivićeva.

 

Nagalsila je da se na sedam dana u cijeloj Srpskoj zatvaraju i ustanove kulture.

 

– Apelujem na sve građane da sve uradimo, kako bi došlo do smanjenja širenja korona virusa – poručila je Trivićeva.

Milovan Krčo, direktor Inspektorata RS, naglašava da su inspektori za dva dana obavili 1.042 kontrole poštovanja epidemioloških mjera.– Utvrdili smo 68 slučajeva kršenja ovih mjera i izdali kazne u iznosu od 99.000 KM. U slučaju drastičnih mjera, objekti su zatvarani, a to se desilo u deset slučajeva – rekao je Krčo.

 

Prema njegovim riječima, s obzirom na veliki broj kršenja mjera, one su morale biti pooštrene.

Izvor: Srpskainfo

Komentari