• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:30
  • 01 / 10 / 2019
JAHORINA:  VIŠE OD 3.000 VOŽNJI POSLJEDNJEG DANA LJETNJE SEZONE
  • 338
  • 0

JAHORINA: VIŠE OD 3.000 VOŽNJI POSLJEDNJEG DANA LJETNJE SEZONE

Ovogodišnja ljetnja sezona na Jahorini zatvorena je juče, 29. septembra, uz rekordan broj posjetilaca ove sezone.

 

Posljednji dan ljetnje sezone zabilježeno je, naime, više od 3.000 ljetnjih vožnji, a brojni posjetioci iskoristili su priliku da tokom dana uživaju u besplatnom korištenju svih ljetnih sadržaja i lijepom vremenu na planini.

Pored toga, obilježena je i Evropska nedjelja sporta pod sloganom #BeActive uz podjelu poklona i sportskih rekvizita gostima.

– Ovo ljeto je sigurno prekretnica na Jahorni, ostvareno je gotovo 40.000 ljetnih vožnji i promet je dostigao impresivnu cifru od 250.000 KM što je povećanje u odnosu na baznu 2016. godinu za čak 900 odsto. Svi parametri su premašeni, ovo je prava revolucija – saopšeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Kako ističu, Jahorina je postala centar zbivanja, kako zbog nikada više infrastrukturnih projekata koji su trenutno u toku, tako i zbog boba na šinama, nove najveće ljetne atrakcije u regionu.

Ovog ljeta u Olimpijskom centru Jahorina ogranizovali su i već tradicionalnu humanitarnu “Trku za život”, akciju čišćenja i akciju pošumljavanja, urnebesnu predstavu „Đurologija“, druženje sa poznatim ličnostima u okviru serijala “Sasvim blisko sa poznatima”, te još mnogo toga što je privlačilo pažnju šireg regiona, ali i stranih gostiju.

 

– Ponuda Jahorine je dodatno upotpunjena novim adrenalinskim sadržajem bobom na šinama, koji je ujedno jedinstven i najduži u jugostočnoj Evropi, ali i među 10 najdužih u cijeloj Evropi. Ovoj atrakciji se itekako mogu pripisati zasluge za ostvarene rezultate i nezapamćeno dobru ljetnju sezonu – ističu iz OC Jahorina.

Za sljedeće ljeto najavljuju i još tri slične adrenalinske atrakcije.

Već danas u ovom centru su počeli i akcijsku pretprodaju ski karata za predstojeću zimsku sezonu, uz popust od 15 odsto na ranu kupovinu ovih karata.

Karte će u pretprodaji biti do 20. oktobra te iz Olimpijskog centra Jahorina pozivaju sve skijaše i bordere da iskoriste ove pogodnosti, s obzirom na to da već vlada veliko interesovanje za nadolazeću sezonu skijanja.

Novitet od ove godine je i webshop, pa je karte moguće kupiti i na internet stranici OC Jahorina.

 

IZVOR-SRPSKAINFO

 

Komentari