• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 12:23
  • 17 / 06 / 2021
PRVI TOPLOTNI TALAS NAJAVLJEN ZA NAREDNE DANE
  • 1508
  • 0

PRVI TOPLOTNI TALAS NAJAVLJEN ZA NAREDNE DANE

Prvi talas vrućine hrvatski meteorolozi najavljuju za naredne dane kada će temperatura vazduha prelaziti 30 stepeni, a vrhunac se očekuje za vikend.

Meteorolog Tanja Renko je rekla da će temperatura vazduha već danas i sutra ponegdje biti iznad 30 stepeni, a najveće vrijednosti se očekuju od petka.

– Mislim da bi u nedjelju i ponedjeljak u najvećem dijelu zemlje trebalo da bude između 32 i 35 stepeni – dodala je ona.

Renko je navela da će naredni dani nekim ljudima biti i sparni zato što će, posebno u unutrašnjosti, vjetar u potpunosti izostati, pa će ta vrućina zasmetati, posebno onima u većim gradovima, prenose hrvatski mediji.

Ona je navela da su njene kolege u Državnom hidrometeorološkom zavodu pripremile prognozu za jun, jul i avgust i da je velika vjerovatnost da ljeto bude toplije od prosjeka, ali da to ne isključuje mogućnost da bude i perioda od nekoliko hladnijih dana.

Renko je pojasnila da toplotni talas podrazumijeva više uzastopnih dana s najvišom dnevnom temperaturom, riječ je o najmanje 6 dana kada maksimalna temperatura prelazi srednje vrijednosti.

Prema njenim riječima, tople noći su one s temperaturom vazduha iznad 20 stepeni.

Komentari