• VIJESTI, BIJELJINA
  • 12:56
  • 17 / 06 / 2021
KOALICIJA DOGOVOR ZA BIJELJINU: ''DVOSTRUKI ARŠINI LJUBIŠE PETROVIĆA''
  • 98
  • 0

KOALICIJA DOGOVOR ZA BIJELJINU: ''DVOSTRUKI ARŠINI LJUBIŠE PETROVIĆA''

Koalicija “Dogovor za Bijeljinu”, koja predstavlja parlamentarnu većinu u Skupštini grada Bijeljina, uputila je danas saoopštenje za javnost povodom poziva gradonačelnika političkim partijama na razgovore. 

Tekst saopštenja prenosimo u cjelosti : 

“Koalicija „ Dogovor za Bijeljinu “ čini realnost političkih prilika u Bijeljini. Kao takva potvrđena je voljom većine građana, čije interese zastupa u Skupštini grada Bijeljina.

To je obavezuje da u svim političkim aktivnostima nastupa jedinstveno. Ovo je razlog zbog čega sve političke partije okupljene u koaliciji „Dogovor za Bijeljinu“, neće prihvatiti ponovljene pozive gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića upućene pojedinačno strankama i njihovim odbornicima na razgovor o budućem djelovanju zakazane za 17.6. i 18.6.

Ističemo da je u prethodnom periodu gradonačelnik u više navrata održavao zajedničke sastanke sa strankama i odbornicima opozicije u Skupštini grada ( SDS, PDP, DNS) te je na ovaj način pokazao dvostruke aršine svoga političkog djelovanja.

Površni i populistički potezi gradinačelnika Petrovića pokazuju da koalicija „ Dogovor za Bijeljinu“ za sada nema odgovornog, politički zrelog i ravnopravnog sagovornika u aktuelnom gradonačelniku.

 

Poštovanje izborne većine je minimum političkog kompromisa koji gradonačelnik Perović mora da prihvati.

Poručujemo gradonačelniku da je koalicija Dogovor za Bijeljinu spremno očekuje poziv za zajednički sastanak sa gradonačelnikom u terminu koji njemu odgovara, te nemamo ništa protiv da i predstavnici opozicionih stranaka u Skupštini grada Bijeljina budu prisutni.

Izvor: Koalicija „Dogovor za Bijeljinu“”

 

Komentari