• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 09:01
  • 28 / 06 / 2021
"KUHINJICA" U TREBINJU: ZA DUŠU I TIJELO
  • 1730
  • 0

"KUHINJICA" U TREBINJU: ZA DUŠU I TIJELO

Čuveni televizijski serijal "Kuhinjica" proteklog vikenda gostovao je u Trebinju u hotelu Nar gdje je brojnim televizijskim i novinarskim ekipama prezentovao gastro ponudu i turistički potencijal Trebinja i Pala.

Prema riječima direktora Kuhinjice za BiH Zorice Đukić posjećenost je do sada bila najveća zbog ljepote grada i njegove odlične ponude.

"Ovdje su sve televizije na kojima se emituje naša emisija, ali i pisani mediji koji prate naš rad. Poruka je da biramo domaće, tako da je namještaj naše 'Kuhinjice' opremljen sa proizvodima firme 'Dineco', a ako jedemo hranu da jedemo domaće autentično. Želimo da predstavimo nešto što je naše i dobro", rekla je Đukićeva.

U sklopu posjete Trebinju, "Kuhinica" je organizovala obilaske Hercegovačke Gračanice, Petro-Pavlovskog manastira kao i Tvrdoša,koji je sjedište Zahumsko-hercegovačke i primorske eperhije. Učesnici serijala su imali priliku da posjete vinariju Anđelić gdje su degustirali sjajna vina.Potom su uživali u specijalitetu šefa kuhinje serrijala "Kuhinjica" Aleksandra Ristića koji je pripremio obrok i poslastice u Javnoj kuhinji, dok se u večernjim satima program preselio na Trebišnjicu. Specijalno za ovu priliku emitovani su kratki filmovi "Zašto da dođem u Trebinje" i "Zašto da posjetim Jahorinu i Pale"

Što se tiče jela koja su bila na trpezi to su bila jela koja su karakteristična za Trebinje kao što su grah poljak, sarma od raštana, cicvara sa medom, raštan.

"Uvijek predstavljamo autentična jela kraja u kojem se nalazimo. Prije godinu dana imali smo emisiju na pijaci i bilo je odlično. Komentari su bili odlični, a na Jutjubu ima emisija o Trebinju koju smo tada snimili i ima preko 48.000 pregleda. Ovdje su predivni domaćini i ljudi", kategorična je Đukićeva.

Organizator ovog projekta je Grad Trebinje zajedno sa serijalom 'Kuhinjica', a prijatelj gastro susreta je firma "Dineco".

BijeljinaLive

Komentari