• VIJESTI, SPORT
  • 10:23
  • 30 / 07 / 2021
Đoković razbijao Zvereva, pa se raspao – ništa od zlata!
  • 996
  • 0

Đoković razbijao Zvereva, pa se raspao – ništa od zlata!

Novak Đoković ni ovog puta nije uspeo da dođe do finala Olimpijskih igara i zlatne medalje.

Najbolji igrač sveta je izgubio meč polufinala od Nemca Aleksandra Zvereva posle tri seta – 6:1, 3:6, 2:6.

Đoković će igrati za bronzanu medalju u singlu, koju je osvojio u Pekingu 2008. godine, a protivnik će mu biti Pablo Karenjo Busta.

Rival Zverevu u borbi za zlato će biti ruski teniser Karen Hačanov koji je ranije tokom jutra nadigrao Karenja Bustu rezultatom 6:3, 6:3.

Mnogi su duel Đokovića i Zvereva protumačili kao "finale pre finala", ali smo neizvesnost u prvom setu imali samo u uvodna tri gema.

Na startu je Nemac imao brejk loptu koju je Đoković spasao odličnim servisima, a i u sledećem gemu je izvršio pritisak na servis Novaka, ali se prvi reket sveta i iz toga izvukao.

Prebacio je pritisak na stranu rivala koji to nije izdržao. Usledio je dominantan brejk i krenuo je pad Nemca.

Polako, ali sigurno je Zverev počeo da greši, čak i iz servisa što mu je najveće oružje, pa je uskoro stigao još jedan brejk.

Posle 37 minuta tenisa u prvom setu Đoković je iskoristio prvu set-loptu za vođstvo od 1:0.

Zverev je i u drugom setu nastavio da pritiska Novakove servise. Nije to išlo glatko, ali je odolevao, da bi ponovo on došao prvi do brejka.

Učinio je to u petom gemu drugog seta, kada je Nemac pobesneo zbog dva voleja poslatih u mrežu. Lansirao je lopticu preko tribina i činilo se da Novak ima "autoput" ka finalu.

Međutim, desio se neverovatan pad verovatno psihički najstabičnijeg igrača planete koji će se izučavati i analizirati još dugo.

Umor ili šta već, tek Đoković kao da se isključio na dugme, te je posle napravljenog brejka dozvolio protivniku OSAM uzastopnih gemova i potpuni preokret.

Zverev je najpre uzvratio brejkom, i to sa nulom, da bi potom vezao ukupno devet poena i potpuno se vratio u meč. Tačnije, osvojio je 12 od 13 narednih poena, od čega su bila dva brejka i pravo niotkuda imali smo preokret.

Odservirao je Zverev vrlo sigurno za set, pa je meč otišao u treći i odlučujući set, a Đoković na veliki predah u svlačionicu. Pokušao je na taj način da preseče nalet Nemca, ali i sebe nekako da trgne. Međutim, nije uspeo.

Zverev je nastavio da melje i igra sa puno samopouzdanja, a u Novakove udarce se uvukla velika nervoza. Čak i kada je imao brejk prilike, protivnik je maestralno servirao i svaki put se na taj način spašavao.

Sa druge strane, na svoj servis je dozvolio čak četiri uzastopna oduzeta servisa i očas posla Zverev je vodio sa 4:0 uz dva brejka.

Pad je, jednostavni, bio toliko veliki, da ni mentalna gromada kakav je Đoković nije uspela da "povuče ručnu" i poraz je bio neminovan.

Novaku ostaje polufinale u miks-dublu sa Ninom Stojanović i nada da će ipak moći da dođe do zlatne medalje.

Takođe, igraće za bronzano odličje protiv Pabla Karenjo Buste i ta medalja takođe bi bila značajna.

Komentari