• VIJESTI, REGION
  • 07:25
  • 03 / 10 / 2019
"ZBOG TITA KOLINDA GUBI IZBORE"
  • 674
  • 0

"ZBOG TITA KOLINDA GUBI IZBORE"

Doajen hrvatske politike Josip Manolić (99) izjavio je da će aktuelnu predsednicu Hrvatske novog mandata koštati izbacivanje Titove biste sa Pantovčaka.

Manolić je rekao da Kolinda Grabar Kitarović ne može da pobedi na predstojećim predsedničkim izborima, zbog toga što je sa Pantovčaka izbacila bistu Tita, nosioca antifašizma.

Manolić je rekao da je zbog toga polovina Hrvatske odmah u početku protiv nje, uz uverenje da će akuelnu predsednicu na Pantovčaku zameniti nekadašnji premijer i predsednik najuticajnije opozicione SDP.

"Sad ćemo mi objediniti SDP i antifašizam i mislim da ćemo u prvom krugu već dobiti bitku protiv gospođe", rekao je Manolić, koji je svojevremeno zajedno s Franjom Tuđmanom osnivao HDZ.

Manolić je novinarima rekao da će budući predsednik Hrvatske biti izabran u prvom krugu i da će to biti SDP-ov kandidat Zoran Milanović.

"SDP je napravio stratešku platformu da kandiduje jednog čoveka jer se bira jedan predsednik i iza tog svog kandidata stala je čitava stranka. Staće čitav SDP, staće čitav antifašizam i mi možemo u prvom krugu već dobiti pobedu", poručio je Manolić.

 

IZVOR-TANJUG

Komentari