• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 12:15
  • 03 / 10 / 2019
IZOSTANAK ŠEST MINISTARA ODGODIO SJEDNICU
  • 521
  • 0

IZOSTANAK ŠEST MINISTARA ODGODIO SJEDNICU

Zbog odsustva šest ministara u tehničkom mandatu, sjednica Savjeta ministara, koja je trebalo da bude održana danas u Sarajevu, prekinuta je ubrzo nakon što je počela i odgođena je, a za popodne je zakazana telefonska sjednica.
"Na telefonskoj sjednici trebalo bi da bude razmatrana odluka o privremenom finansiranju institucija BiH do kraja godine", rekao je novinarima predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić.

Prema njegovim riječima, datum održavanja 178. redovne sjednice biće naknadno utvrđen.

"Neću da spekulišem o razlozima i činjenicama zbog kojih danas šest ministara nije prisustvovalo sjednici. Mogu reći samo da se neki od razloga koje sam dobio od njih u pisanoj formi odnose na smrtni slučaj u porodici, bolest, objektivne okolnosti", rekao je Zvizdić.

On je naveo da su danas prisutni čalnovi Savjeta ministara u tehničkom mandatu /Mirko Šarović, Igor Crnadak i on/ dali saglasnost na odluku o privremenom finansiranju.

Sjednici nisu prisustvovali ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom manadatu Dragan Mektić, ministar odbrane Marina Pendeš, ministar civilnih poslova Adil Osmanović, ministar finanisja i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar pravde Josip Gribiša i zamjenik ministra transporta i komunikacija Saša Dalipagić.

IZVOR: AGENCIJE

Komentari