• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 06:10
  • 04 / 10 / 2019
MIHAJLOVIĆ: PUT BEOGRAD-SARAJEVO VAŽAN ZA GRAĐANE CIJELOG REGIONA
  • 817
  • 0

MIHAJLOVIĆ: PUT BEOGRAD-SARAJEVO VAŽAN ZA GRAĐANE CIJELOG REGIONA

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo važna za sve građane BiH i Srbije, ali i cijelog regiona, dodavši da su auto-putevi, kao veliki projekti, faktori mira.
"Iz nepovezanosti, pa i one saobraćajne, ne može se izroditi ništa dobro. Samo problemi. S druge strane, konekcija zemalja znači razvoj, nove fabrike, investicije i da ljudi ostaju da žive tamo gde žive", rekla je Mihajlovićeva za RTRS.

Ona je rekla da Srbija finansijski i na sve druge načine stoji iza gradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, te da postoji podrška svih za realizaciju tog velikog projekta.

"Između BiH i Srbije nedostaje jedan pravi auto-put koji će omogućiti razvoj i budućnost", rekla je Mihajlovićeva povodom skorog početka pripremnih radova u Sremskoj Rači i Kuzminu za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo.

Mihajlovićeva je navela da će zajednički sastanci koje će 8. oktobra održati najviši predstavnici Srbije, BiH i Turske pokazati da su početak radova na auto-putu i realizacija tog velikog projekta u interesu svih.

"Vjerujem da predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan može to sve da ubrza i vjerujem da se na tome već radilo", navela je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da ne treba sumnjati u obećanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija pomoći izgradnju oko 17 kilometara puta od Rače prema Bijeljini.

"Na tom planu se rade tehničke procjene i druge stvari da se vidi koliko će taj posao koštati. Sve što je Vučić obećao mi smo do sada realizovali i uvek ćemo. Potpuno je normalno da radimo zajedno i da se pomažemo jer s obe strane živi isti narod. Nastavićemo da pomažemo i u drugim stvarima, a pogotovo kada je reč o infrastrukturi", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je ponovo kritikovala određene vlasti na nivou BiH, ali i komplikovane i spore procedure koje dvije godine onemogućavaju puštanje u funkciju mosta "Bratoljub" preko rijeke Drine između Bratunca i LJubovije.

Mihajlovićeva je u vezi s tim poručila da se sve vlasti i politike moraju ponašati u interesu građana na ovim prostorima, ističući da zemlje regiona ekonomski i na druge načine treba da se povezuju s ciljem podizanja standarda svog stanovništva.

Ona je rekla da je jako pogrešno što pojedini bošnjački političari napadima na rukovodstvo Srbije ponovno raspiruju mržnju, što nije u interesu bolje budućnosti dvije zemlje i njihovih građana.

IZVOR: AGENCIJE

Komentari