• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 13:34
  • 07 / 10 / 2019
DETALJI TRAGEDIJE U MOSTARU: SVIREPO UBIJENA PRAUNUKA DŽEMALA BIJEDIĆA
  • 624
  • 0

DETALJI TRAGEDIJE U MOSTARU: SVIREPO UBIJENA PRAUNUKA DŽEMALA BIJEDIĆA

Nakon što je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona potvrđeno da je L. B. (19), čije je tijelo sinoć izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena, u Mostaru su zavladali šok i nevjerica.

Kako saznaje Avaz, nesretna djevojka je Lana Bijedić iz Mostara, koja se ovih dana pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. Ona je kćerka poznate univerzitetske profesorice iz Mostara i praunuka Džemala Bijedića.

Njen nestanak su juče u 17 sati prijavili roditelji. Nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme „s kafe s prijateljicom", kako je to majci rekla, zavladala je panika. Majka ju je bezuspješno pokušavala dobiti na njen telefonski broj.

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona su kazali da će sutra biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija za javnost.

Nezvanično saznajemo da nije ubijena iz vatrenog oružja, a na licu mjesta, kao i na njenom tijelu, nađeni su tragovi koji ukazuju da se sa ubicom borila. Kako nam je rečeno, izuzeti su fragmenti koji će biti poslani na vještačenje.

Njeno tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu, pa ga je, a da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Zatim su tijelo izvukli pripadnici GSS-a Čitluk i Ljubuški, a uviđaj je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

IZVOR: AVAZ

Komentari