• VIJESTI, REGION
  • 05:27
  • 08 / 10 / 2019
GAF U DNEVNIKU: PRIJETI LI RADNICIMA HRT KAZNA JER SU IZBORE NA KOSOVU NAJAVILI UZ SRPSKU ZASTAVU
  • 599
  • 0

GAF U DNEVNIKU: PRIJETI LI RADNICIMA HRT KAZNA JER SU IZBORE NA KOSOVU NAJAVILI UZ SRPSKU ZASTAVU

Prilog Hrvatske radio televizije (HRT) o izborima na KiM u kome se u pozadini iza voditeljke vidjela zastava Srbije naljutio je predstavnike Albanaca u Hrvatskoj, navodi Index, prenoseći da su oni zbog toga tražili odgovornost onih koji su naporavili “propust”.

Portal navodi, pozivajući se na Fejsbuk poslanice iz redova albanske manjine Ermine Lekaj Prljaskaj, da je HRT organizovao sastanak sa predstavnicima albanske manjine i da su im obećali da će kazniti one koji su napravili takav prilog.

Index je ocijenio da je skandalozno to što je dogovoreno na tom sastanku, ako je tačno to što je Prljaskaj napisala.

Prljaskaj je u objavi navela da su na sastanku pored nje bili prisutni diplomatski predstavnik Prištine u Zagrebu Gezim Kasapoli i glavni direktor HRT Kazimir Bačić, prenosi Index.

Ona navodi da je dogovoreno da se protiv odgovornih pokrene disciplinski postupak, a da se poslanica i diplomatski predstavnik dovedu u program HRT, kao i da ekipa HRT ode na KiM i tamo napravi prilog o situaciji.

Kako je navela, zatraženo je i da direktan izvor informacija vezano za situaciju na Kosovu bude isključivo RTK, budući da HRT i RTK imaju sporazum o saradnji.

IZVOR: TANJUG

Komentari