• VIJESTI, SPORT
  • 06:09
  • 09 / 10 / 2019
ŠVAJNŠTAJGER REKAO ZBOGOM FUDBALU
  • 617
  • 0

ŠVAJNŠTAJGER REKAO ZBOGOM FUDBALU

Bivši kapiten reprezentacije Nemačke Bastijan Švajnštajger završio je profesionalnu igračku karijeru.

Bivši igrač Bajerna i Mančester junajteda, koji je u poslednje dve godine igrao u MLS kao igrač Čikago Fajera, vest je objavio na svom Tviter profilu.

"Dragi navijači, došao je čas. Završavam karijeru aktivnog igrača na kraju ove sezone. Želeo bih da se zahvalim svima, Bajernu, Mančester junajtedu, Čikagu i reprezentaciji Nemačke. Učinili ste da sve ovo bude nezaboravno za mene. I naravno, želeo bi bih da se zahvalim supruzi Ani Ivanović i mojoj porodici na podršci. Reći zbogom fudbalu kao aktivan igrač čini me pomalo nostalgičnim, ali radujem se novim izazovima koji su ispred mene i sa kojim ću se suočiti uskoro. Ostaću veran fudbalu. Hvala svima mnogo za sve lepe zajedničke trenutke. Imaćete uvek posebno mesto u mom srcu. Vaš Basti", napisao je Švajnštajger.

On je za reprezentaciju Nemačke odigrao 121 utakmicu u periodu od 2004. do 2016 i bio je član tima koji je osvojio Svetski kup u Brazilu 2014.

Za Bajern je odigrao 500 utakmica pre nego što je 2015. prešao u Mančster junajted, ali je epizoda na "Old Trafordu" bila kratkotrajna i neuspešna, pa je 2017. potpisao za Čikago fajer.

Postigao je gol već na debiju da bi tim u prvoj sezoni sa Švajnštajgerom stigao do trećeg mesta.

"Basti je mnogo značio za naš klub. Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ga kako igra. On je lider, veliki prijatelj svima u timu i generacijski igrač koji je postavio Čikago fajer na mapu svetskog fudbala. U ime svih u klubu mogu samo da kažem, hvala ti Basti", izjavio je predsednik Čikaga Džo Mansueto.

IZVOR: B92

 

 

Komentari