• VIJESTI, BIJELJINA, KULTURA
  • 13:26
  • 11 / 06 / 2019
IMENOVAN UPRAVNI ODBOR GRADSKOG POZORIŠTA „SEMBERIJA“
  • 518
  • 0

IMENOVAN UPRAVNI ODBOR GRADSKOG POZORIŠTA „SEMBERIJA“

Inicijativa narodnog poslanika Darka Mitrića da Bijeljina dobije gradsko pozorište, konačno je počela da se sprovodi u djelo.  Na sinoć održanom sastanku Upravnog odbora za predsjednika je izabran Mladen Stojanović, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Slobomir.

Upravni odbor je usvojio statut gradskog pozorišta „Semberija“ koji bi u narednom periodu trebao biti potvrđen od strane gradonačelnika Miće Mićića.

Ukoliko gradska uprava ispuni obećanje i rebalansom budžeta obezbijedi 50.000 KM pozorištu Semberija , do kraja godine očekuje se izvođenje prve predstave. Na taj način biće ispunjen višedecenijski san kultrunih radnika, a grad Bijeljina će se konačno etablirati na kulturno-stvaralačkoj sceni BiH i regiona, što veličinom i brojem stanovnika svakako zaslužuje.

Takođe, Upravni odbor je saglasan sa idejom gradonačelnika, da se za direktora pozorišta imenuje diplomirani glumac Ivan Petrović. U narednom periodu ovaj organ će donijeti program rada i finansijski plan te usvojiti pravilnik o sistematizaciji poslova pozorišta uz saglasnost osnivača.

IZVOR-RTV SLOBOMIR

Komentari