• VIJESTI, REGION
  • 05:57
  • 14 / 10 / 2019
DEVET LICA ŽALILO SE NA "SVRAB I OSJEĆAJ STRAHA"
  • 528
  • 0

DEVET LICA ŽALILO SE NA "SVRAB I OSJEĆAJ STRAHA"

Albanski pokret "Samoopredjeljenje" Albina Kurtija saopštio je da je devet lica angažovanih na prebrojavanju glasačkih listića iz centralne Srbije zbog, kako su naveli, trovanja medicinski zbrinuto, a iz prištinske bolnice su objasnili da su se pacijenti žalili na "svrab i osjećaj straha, ali da su stabilno".
"Samoopredjeljenje" navodi da su se ta lica otrovala prilikom prebrojavanja glasova u centralnoj izbornoj komisiji u Prištini, te zatražilo da se istraže uzroci "trovanja i paketi kojima su dopremljeni glasački listići".

Iz "Samoopredjeljenja" tvrde da su paketi sa glasačkim materijalom na Kosovo uneseni na ilegalan način, putem Kancelarije za vezu koja funkcioniše u sastavu Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije, a ne ne putem pošte, kako je to Zakonom propisano.

"Te ilegalno dopremljene glasačke listiće treba odbiti", kažu u "Samoopredjeljenju".

Iz Univerzitetske bolnice su saopštili da je primljeno devet pacijenata koji su se žalili na svrab ruku visokog inteziteta, kao i osjećaj straha, te da su poslije medicinskog zbrinjavanja u stabilnom zdravstvenom stanju.

Stevan Veselinović iz Srpske liste rekao je ranije novinarima da je riječ o "orkestriranoj šovinističkoj farsi" da bi ukrali glasovi Srpskoj listi i dodali drugim političkim opcijama Srba, koji na izborima nisu osvojili dovoljan broj glasova da bi ušli u parlament.

Iz Srpske liste su rekli Srni da je na djelu očigledan pokušaj Albanaca da se predstavnicima Srba, koji priznaju nezavisnost Kosova, ali su na izborima ostvarili mizeran rezultat, dodaju glasovi da bi se stvorili uslovi da na legalan način postanu članovi kabineta Aljbina Kurtija.

Srpska lista ranije je saopštila da je Veselinović, zajedno sa ostalim srpskim posmatračima, uz primjenu sile istjeran iz zgrade nakon što su se albanski članovi izborne komisije, koristeći izgovor da koverte sa srpskim glasovima iz centralne Srbije imaju "čudan miris", naprasno počeli da prenemažu kako su otrovani.

Srpski posmatrači u prostoriji nisu osjetili nikakav miris niti imali bilo kakav zdravstveni problem, napomenuli su iz Srpske liste.

Srpska lista je na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji prošle nedjelje osvojila svih deset poslaničkih mjesta rezervisanih za Srbe u skupštini samoproglašenog Kosova.

IZVOR: AGENCIJE

Komentari