• VIJESTI, BIJELJINA
  • 05:53
  • 24 / 10 / 2019
POTVRĐENA OGROMNA PODRŠKA ĆORIĆU
  • 1316
  • 0

POTVRĐENA OGROMNA PODRŠKA ĆORIĆU

Gradski odbora SNSD Bijeljina večeras je potvrdio ogromnu podršku predsjedniku Nedeljku Ćoriću da i dalje ostane na čelu ovog stranačkog odbora.
Ćorić je na sjednici Gradskog odbora zatražio od članstva da glasaju o povjerenju rukovodstvu stranke u gradu i dobio 81 glas podrške, dok je protiv bilo šest.

"S obzirom na to da se posljednjih dana od nekih članova Gradskog odbora i u javnosti vršio pritisak na ovo rukovodstvo, na početku sjednice predložio sam da se o povjerenju izjasni Gradski odbor koji nam je sa 81 glasom za i šest protiv dao potpuni legitimitet", rekao je Ćorić Srni.

On je rekao da je tročasovna sjednica protekla u radnoj atmosferi i da je donesen čitav set zaključaka koji se odnose na poboljšanje života građana u Bijeljini, te iznesene ideje koje će biti realizovane zakonskim aktima i mjerama Vlade Republike Srpske.

Kao jedan od zaključaka Ćorić je najavio reorganizaciju mjesnih organizacija SNSD u Bijeljini kako bi se stranka adekvatno pripremila za lokalne izbore na kojim je uspjeh imperativ.

"Na osnovu rezultata istraživanja, koje je radila suprotna strana, znamo da je danas SNSD u Bijeljini vodeća politička struktura, a time ima i određenu odgovornost, posebno mi koji smo izabrani nosioci funkcija", istakao je Ćorić.

On kaže da ga raduje što se i na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora SNSD Bijeljina potvrdilo da je za ovu stranku opšti interes iznad bilo čijeg ličnog.

"Neki od zaključaka tiču se i konkretnih rješenja po pitanju određenih preduzeća i naš je zahtjev da sjedište budućeg preduzeća za snabdijevanje `Elektroprivrede Republike Srpske` bude u Bijeljini. Smatramo da ovaj grad ima kapacitete, resurse i potreban kadar koji bi upravljao tim preduzećem", naveo je Ćorić.

Prema njegovim riječima, sav izabrani i imenovani kadar iz bijeljinskog Gradskog odbora SNSD treba da značajno poboljša svoje aktivnosti i učešće na funkcijama.

"Na sljedećoj sjednici Gradskog odbora SNSD Bijeljina razmatraćemo izvještaje o radu svih naših direktora javnih preduzeća i rukovodilaca, a svi oni koji ne budu svojim rezultatima zadovoljili i opravdali legitimitet koji im je dao Gradski odbor neće moći ostati na tim pozicijama", najavio je Ćorić.

On je istakao da je to i stav predsjednika Vlade Republike Srpske i SNSD uopšte.

"Mi želimo da naš kadar svojim odnosom prema radu i uopšte na svojim radnim zadacima i obavezama postiže najbolje rezultate. Smatramo da je ovaj gradski odbor vodio dobru kadrovsku politiku", ocijenio je Ćorić.

Prema njegovim riječima, za sve koje je podržao Gradski odbor SNSD ispostavilo se da su kompetentni za povjerene funkcije.

"Moje je zadovoljstvo da su ti ljudi danas najuspješniji u svojim oblastima u Republici Srpskoj i mi imamo čime da se pohvalimo", dodao je on.

Ćorić je kao primjer naveo Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje za koji je rekao da bilježi odlične rezultate, "Elektro-Bijeljinu", koja je zadnje dvije godine postizala najbolje rezultate, Kazneno-popravni zavod Bijeljina, koji je proglašen za najbolji u Republici Srpskoj.

"Ima puno ustanova kojima upravljamo, gdje ostvarujemo odlične rezultate. Na funkcijama će ostati samo oni koji mogu da se nose sa izazovima, upravljaju preduzećima, ostvaruju pozitivne rezultate i prihode, te da investiraju u neke nove projekte i otvaraju nova radna mjesta", poručio je Ćorić. 

IZVOR: AGENCIJE

Komentari