• VIJESTI, BIJELJINA
  • 15:17
  • 31 / 08 / 2019
ODJELJENJE KOMUNALNE POLICIJE GRADA BIJELJINA: NADLEŽNE SLUŽBE POJAČALE KONTROLE ČIŠĆENJA AMBROZIJE
  • 705
  • 0

ODJELJENJE KOMUNALNE POLICIJE GRADA BIJELJINA: NADLEŽNE SLUŽBE POJAČALE KONTROLE ČIŠĆENJA AMBROZIJE

Sa ciljem suzbijanja ambrozije, čije je cvjetanje u punom jeku, Komunalna policija i Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada Bijeljina apeluju na građane i pravne subjekte da održavaju dvorišta i prijave zapuštene parcele na kojima ima ambrozije.

Građani, koji pate od alergije, u ovom periodu osjećaju pojačane simptome, jer ambrozija ima agresivan i opasan polen, a može da izazove različite tegobe disajnih organa, astmatične napade...

Po nalogu Komunalne policije, na više lokacija u gradu izvršeno je čišćenje terena od ambrozije. Nakon dojave građana iz Mjesne zajednice Ledinci, naselje Banderuše, da je teren oko sportskog igrališta zarastao u ambroziju, a u pitanju je velika površina od preko 10 dunuma u opštinskom vlasništvu, Komunalna policija izdala je nalog i sav teren je brzo očišćen i pokošen, a sa ciljem suzbijanja ambrozije i korova.

Građani najveće bijeljinske Mjesne zajednice Ledinci, koja broji oko 18.000 stanovnika, koji su uputili molbu Gradskoj upravi Bijeljine – Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove da se sporni teren očisti, prezadovoljni su brzom reakcijom nadležnih službi, naročito Komunalne policije.

 I na više drugih lokacija u gradu očišćene su zapuštene parcele na kojima je bilo i ambrozije, među kojima i u Ulici Svetozara Ćorovića. Kako je potvrđeno u Komunalnoj policiji, u ovoj ulici, vlasnici četiri parcele iz Federacije BiH brzo su očistili dvorišta, ali su i dalje sporne tri parcele, jer su vlasnici u inostranstvu, između ostalog u Americi.

-U posljednjih mjesec dana izdali smo 15 prekršajnih nalog, precizirao je Ratomir Draganić, načelnik Odjeljenja Komunalne policije Grada Bijeljina.

Prema njegovim riječima, kazne za pravna lica su od 3.000 do 6.000 KM, za odgovorno lice pravnog subjekta od 550 do 850 KM, za preduzetnike od 700 do 1.000 KM, a za fizička lica od 500 do 800 KM.

Draganić je rekao da je, zahvaljujući saradnji Komunalne policije i „Žitoprometa“, očišćen teren kod Vanekovog mlina.

-U pitanju je parcela od 12 dunuma, koja je očišćena za par dana, istakao je Draganić.

On je napomenuo da Odjeljenje Komunalne policija vodi računa o javnim površinama, a Odjeljenje za inspekcijske poslove o građevinskom zemljištu, njivama, šumama, koritima rijeka...

Svi građani mogu da se obrate nadležnim po pitanju parcela koje su obrasle ambrozijom, a hitna reakcija će sasvim sigurno da urodi plodom.

IZVOR: SEMBERIJA INFO

Komentari