• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 07:30
  • 04 / 11 / 2019
SIPA: LISTA KANDIDATA PONOVO NA STOLU
  • 468
  • 0

SIPA: LISTA KANDIDATA PONOVO NA STOLU

Članovi Nezavisnog odbora Parlamenta BiH trebalo bi danas da nastave sa raspravama i procedurama u vezi sa izborom i imenovanjem direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Članovi odbora su prije dvije sedmice obavili intervjue sa svim kandidatima za direktorsku poziciju u ovoj bezbjednosnoj agenciji, ali je njihovo zasjedanje prekinuto nakon što je stigla anonimna prijava da neko od prijavljenih ispunjava uslove za penziju, zbog čega je odlučeno da svi kandidati budu dodatno provjereni.

Zamjenik predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Enes Obralija potvrdio je ranije da je nastavak sjednice, koja je je prekinuta 21. oktobra jer je bilo neophodno utvrditi dodatne činjenice, zakazan za 4. novembar. Članovi ovog parlamentarnog tijela rang-listu uspješnih kandidata poslaće ministru bezbjednosti BiH, koji predlaže kandidata Savjetu ministara.

Na konkurs za izbor direktora SIPA stiglo je ukupno pet prijava, a Nezavisni odbor Parlamenta BiH, koji je zadužen za taj dio procedure imenovanja, utvrdio je da četiri kandidata ispunjavaju uslove. To su, uz aktuelnog direktora SIPA Pericu Stanića, kojem sutra ističe mandat, bivši direktor SIPA Goran Zubac, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum i policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa.

 

IZVOR-GLASSRPSKE

Komentari