• VIJESTI, REGION
  • 15:35
  • 31 / 08 / 2019
“TUKLI SU NAS, MUČILI, ODUZELI NOVAC”  - MALOLJETNI MIGRANTI OPISUJU TORTURU HRVATSKE POLICIJE
  • 437
  • 0

“TUKLI SU NAS, MUČILI, ODUZELI NOVAC” - MALOLJETNI MIGRANTI OPISUJU TORTURU HRVATSKE POLICIJE

Dvojica maloljetnih migranata iz Avganistana izjavila su da su ih hrvatski granični policajci tukli, mučili, oduzeli novac i polomili mobilne telefone.

Petnaestogodišnji Avganistanac čiji su inicijali Š.B. rekao je da su mu na hrvatskoj granici namjerno polomili mobilni telefon i oduzeli 600 evra, koje nisu vratili.

– Počeli su da me tuku, izlazili su iz kola i tukli su nas naizmenično. Kada bih pokušao da zaštitim glavu tukli su me po rebrima, grudima i leđima. Kada bih štitio noge, tukli su me po glavi, a polomili su mi jedno rebro – ispričao je maloljetni migrant iz Avganistana.

Njegovom drugu, šesnaestogodišnjem Š.H, polomili su mobilni televi i oduzeli 700 evra, ali je prošao još gore, prenosi Radio-televizija Srbije.

– Odveli su me u policijsku stanicu, u mračnu sobu, natjerali me da se potpuno skinem, tukli su me i vukli za kosu. Pustili su vodu u sobu i mučili me elektrošokovima, izveli me van golog na sunce, a onda su me vratili u sobu i ponovo tukli – kaže Š.H.

U Komesarijatu za izbjeglice i migracije u Srbiji kažu kako često imaju situaciju da im često dolaze djeca, kao i povrijeđeni ljudi, koji su maltrertirani, prebijani.

IZVOR: AGENCIJE

Komentari