• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:40
  • 05 / 11 / 2019
USVOJEN PRAVILNIK O BANJSKO-REHABILITACIONIM SUBVENCIJAMA
  • 485
  • 0

USVOJEN PRAVILNIK O BANJSKO-REHABILITACIONIM SUBVENCIJAMA

Upravni odbor Udruženja penzionera Republike Srpske usvojio je večeras pravilnik o banjsko-rehabilitacionim subvencijama koji je predložila Vlada Srpske, kako bi do kraja godine pogodnost besplatnog banjskog liječenja iskoristilo 400 penzionera.
"Taj pravilnik biće dostavljen svim udruženjima na terenu da bi se odabrali korisnici za banjsko liječenje", rekao je Srni predsjednik Udruženja penzionera Srpske Rade Rakulj nakon večerašnje prve vanredne sjednice Upravnog odbora koja je održana u Tesliću.

On je najavio da će sjednica biti nastavljena sutra, da će biti razmatran položaj penzionera, njihov status, te da očekuje da će sjednici prisustvovati predstavnik resornog ministarstva.

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske Mladen Milić pojasnio je da Udruženje penzionera Srpske, nakon što je usvojilo pravilnik, treba da raspiše oglas.

"Kriterijumi su definisani pravilnikom, sredstva su obezbijeđena i biće operativna na računu Udruženja penzionera za nekoliko dana", rekao je Milić.

On je naveo da je i Vlada Srpske za ovaj period obezbijedila oko 200.000 KM, što će do kraja godine omogućiti da 400 korisnika prava Fonda PIO ima desetodnevni banjsko-rehabilitacioni tretman u nekoj od banja u Srpskoj, sa kojom Udruženje ima sporazum o saradnji.

Milić je istakao da je aplikantima ostavljeno na volju da se izjasne u koju banju žele da idu.

Vanredna sjednica Upravnog odbora Udruženja penzionera Srpske održana je u hotelu "Kardijal".

IZVOR: 

Komentari