• VIJESTI, REGION
  • 07:35
  • 08 / 11 / 2019
FRATAR, PAROH I EFENDIJA IZ MALJEVCA RUŠE STEREOTIPE
  • 527
  • 0

FRATAR, PAROH I EFENDIJA IZ MALJEVCA RUŠE STEREOTIPE

Tri dobra prijatelja, fra Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i paroh Željko Vidaković pozirali su zajedno jer na taj način žele poslati lijepu poruku o mirnom suživotu. Cilj pravljenja fotografija, kako su poručili, bio je bacanje sjene na crnu hroniku i politiku koje zauzimaju najveći dio prostora u medijima.

Fotografije su nastale u Maljevcu, hrvatskom gradiću blizu granice sa BiH, odnosno blizu Velike Kladuše, a sva trojica prijatelja su iz Bosne i Hercegovine. Nedugo nakon što su objavljene, počeli su ih dijeliti na društvenim mrežama uz pohvale i pozitivne komentare.

"Htjeli smo pokrenuti priču o tome kako sve nacije mogu sjesti za jedan sto, pregovarati i naći rješenje za sve probleme", napisao je Muhić dodavši kako on savršeno dobro funkcioniše sa svoja dva prijatelja te kako njih trojica zajedničkim snagama rješavaju sve probleme koji im se nađu na putu.

Među komentarima je mnogo pohvala, ali i mnogo ogorčenih komentara koji kažu kako je šteta što političari dijele region koji treba biti ujedinjen.

"Nije ovo fotografiranje proizašlo samo za javnost, mi tako zaista živimo", dodao je Muhić naposljetku.

 

Komentari