• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA, REGION
  • 06:30
  • 11 / 11 / 2019
BEOGRAD UPOZORIO BiH DA JE NASELJAVANJE SRPSKE ZEMLJE NEPRIHVATLJIVO
  • 507
  • 0

BEOGRAD UPOZORIO BiH DA JE NASELJAVANJE SRPSKE ZEMLJE NEPRIHVATLJIVO

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije Miodrag Linta pozvao je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije da jasno poruči Sarajevu da je nedopustivo da se migraniti naseljavaju u srpskim naseljima u Federaciji BiH.

- Apsolutno je neprihvatljivo da se migrantski kampovi formiraju u srpskim naseljima kao što su Medeno Polje, Lipa ili bilo kom drugom na području FBiH odakle su Srbi protjerani - naveo je Linta.

Linta je istovremeno zatražio da Savjet ministara u tehničkom mandatu poništi odluku gradskog vijeća Bihaća o izgradnji prihvatnog centra za migrante u srpskom selu Lipa.

On smatra da je namjera vlasti Bihaća i Unsko-sanskog kantona da pošalje jasnu poruku malobrojnim srpskim povratnicima u FBiH da nisu dobrodošli i da se ponovo isele sa svojih ognjišta, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta je ukazao da je opravdana sumnja da postoji plan pojedinih centara moći u Sarajevu da se migranti trajno nasele u srpskim naseljima u FBiH i uzurpiraju srpsku zemlju i drugu imovinu.

- Potpuno je jasno da bi nasilno naseljavanje migranta u srpska naselja značilo još jedno u nizu kršenja Dejtonskog sporazuma i dodatno širenje nepovjerenja između srpskog i bošnjačkog naroda - poručio je Linta.

IZVOR: AGENCIJE

Komentari