• VIJESTI, REGION
  • 06:39
  • 22 / 11 / 2019
PONIŠTAVANJE DOKTORSKE DISERTACIJE - RAD SINIŠE MALOG PROGLAŠEN PLAGIJATOM
  • 615
  • 0

PONIŠTAVANJE DOKTORSKE DISERTACIJE - RAD SINIŠE MALOG PROGLAŠEN PLAGIJATOM

Rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović saopštila je da će doktorska disertacija ministra finansija Siniše Malog biti poništena jer je Odbor za profesionalnu etiku utvrdio da je riječ o plagijatu.

– Odbor za profesionalnu etiku utvrdio je da postoje elementi akademske nečestitosti u izradi doktorske disertacije kandidata Siniše Malog i shodno tome je donio odluku da se poništi odluka Nastavno-naučnog vijeća Fakulteta organizacionih nauka (FON) – navela je Popovićeva i dodala da je odluka ovog odbora, koji je stručno tijelo Univerziteta, konačna.

Popovićeva je za RTS rekla da je Odbor za profesionalnu etiku dao nalog da se postupi po odgovarajućem pravilniku i navela da se došlo do plagiranja, odnosno do preuzimanja tuđe intelektualne svojine, bez odgovarajućeg navođenja izvora.

Ona je navela da će dalji koraci dovesti do poništavanja doktorske disertacije.

– To je mera koja je praćena javnim oglašavanjem da je taj korak učinjen. To se oglašava na sednicama Univerziteta i fakulteta – rekla je Popovićeva.

Popovićeva je pojasnila je da je Mali 2011. godine odbranio tezu, ali da nije promovisan u doktora nauka.

– Diploma postoji, nije uručena i ne može biti uručena posle ove odluke Odbora za profesionalnu etiku – rekla je Popovićeva.

 

IZVOR-SRPSKAINFO

 

Komentari