• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 07:03
  • 22 / 11 / 2019
ODBORNICI SE ODREKLI NAKNADE ZA LIJEČENJE IVANE BJELOGRLIĆ
  • 575
  • 0

ODBORNICI SE ODREKLI NAKNADE ZA LIJEČENJE IVANE BJELOGRLIĆ

Odbornici Skupštine opštine Pale odrekli su se odborničke mjesečne naknade koja ukupno iznosi oko 10.500 KM kako bi pomogli liječenje u inostranstvu djevojčice Ivane Bjelogrlić iz Istočne Ilidže, koja vodi tešku bitku za život, nakon što joj je dijagnostikovan tumor bubrega, a pozvali su i druge funkcionere i privatnike u BiH da pomognu.

Ranko Skakavac, organizator humanitarne akcije za Ivanu, kaže da su se odbornici Skupštine opštine Pale odrekli mjesečne naknade, te da se u akciju uključuju i vrtići, osnovne i srednje škole, preduzeća, institucije.

“Odbornici su primjer kako bi trebalo sve ličnosti koje je narod birao da se malo potrude i vrate svoju moralnu obavezu, ako prema ikome, onda bar prema djeci. Vjerujte da o akciji sad bruje i RS, FBiH, pa i Srbija”, kaže Skakavac. 

On kaže da je za Ivanino liječenje potrebno ne samo 250.000 evra, nego da će tu trebati još novčanih sredstava kako bi se ona liječila.

“Porodica je bila u Beogradu i dobili su uvjerenje da se bolest ne može liječiti ni u Srbiji. Stupili su u kontakt sa Ambasadom Francuske u Sarajevu i očekujemo što prije mogućnost za njeno liječenje tamo. Porodica je kontaktirala i Ambasadu SAD u BiH te provjerava kakvu su mogućnosti tamo za liječenje”, kaže Skakavac.

Ističe da se stanje trogodišnje djevojčice pogoršava i da se tumor širi munjevito, te je dodao da se u sve sada uključio i Fond solidarnosti, a ako tokom akcije bude sakupljeno više novca nego što je potrebno, taj novac će biti upućen za liječenje druge djece.

Za Ivanino liječenje novac se može uplatiti na namjenski žiro račun 1541029988405703, Intesa Sanpaolo bank, Sarajevo.

Miroslav Simović, šef Kluba odbornika Demosa u Skupštini opštine Pale, kaže da je prijedlog odbornika Ace Stanišića na prethodno održanoj sjednici jednoglasno usvojen, te da je to nešto najmanje što su oni mogli da urade.

Damjan Škipina, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Pale, rekao je da je ova odluka odbornika samo jedan dio onog što je potrebno za Ivanino liječenje.

“Pozivam i ostale odbornike, poslanike i funkcionere u RS i BiH da slijede naš primjer i da odvoje dio novca za liječenje djevojčice”, rekao je Škipina.

U Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu su nedavno rekli da su upoznati sa slučajem liječenja ove djevojčice, te da su kao i dosadašnjim slučajevima spremni da finansijski pomognu.

 

IZVOR-GLASSRPSKE

Komentari