• REPUBLIKA SRPSKA, VIJESTI
  • 06:46
  • 03 / 12 / 2019
DODIK: RS NIJE FORMIRANA DA BI BILA U BiH
  • 224
  • 0

DODIK: RS NIJE FORMIRANA DA BI BILA U BiH

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, rekao je da je ono što je najgore u BiH jeste pokušaj da se zaustave procesi i da se ljudima nameće mišljenje

Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, rekao je da je ono što je najgore u BiH jeste pokušaj da se zaustave procesi, da se ljudima nameće mišljenje, da im se zabranjuje da misle i da Republika Srpska nije formirana da bi bila u BiH.

"Ona kada je formirana, formirana je da bude nezavisna država. Ona je tu svoju nezavisnost branila u toku rata i kroz Dejtonski sporazum, imajući u vidu da su 1992. godine, velike sile, kao što je Amerika, priznale Republiku Srpsku. Mi smo naučili da bez države, nema slobode", istakao je Dodik.

On je to rekao gostujući u emisiji "Ćirilica" Happy televizije.

Dodik je takođe istakao da su Srbi skloni da budu istorijski naivni i da prave istorijske greške i da donesu odluke koje ih kasnije koštaju mnogo.

Dodik je rekao da se SDS i PDP nisu dovoljno suprotstavljali namjeri političkog Sarajeva da Republici Srpskoj oduzme ustavom garantovane nadležnosti.

"Najveći procenat nadležnost za evropska pitanja je na Republici Srpskoj i to oko 72 odsto, a na zajedničkim institucijama je 12 odsto. To su htjeli narušiti ne štetu Banjaluke i zato su im trebali Ivanić i Šarović", istakao je Dodik, prenose "Nezavisne novine".

 

IZVOR-MONDO

Komentari