• VIJESTI, SPORT
  • 08:39
  • 03 / 09 / 2019
ĐORĐEVIĆ: TEŠKO JE NEKOGA POBIJEDITI TRI PUTA
  • 558
  • 0

ĐORĐEVIĆ: TEŠKO JE NEKOGA POBIJEDITI TRI PUTA

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, rekao je da ekipa zna otprilike sve pred odlučujući meč prve faze Svetskog prvenstva u Kini.

Srbija i Italija igraju u sredu utakmicu koja će odrediti pobednika grupe D prve faze Mundobasketa.

"Sve ide po planu, oporavak i neke naše stvari. Sledi nam najvažnija utakmica na prvenstvu, sve je jasno. Igrali smo već dva puta protiv njih, oba puta smo ih pobedili. Nijednom oni nisu bili kompletni, nijednom nismo bili ni mi... Siguran sam da će biti dobra utakmica", rekao je Đorđević novinarima u Kini.

Naši košarkaši slavili su relativno lako u prvom meču na Akropolis kupu, dok su u drugom, na turniru u Kini, pobedili u tesnoj završnici.

"Znate šta i kada se igra plej-of jako je teško nekoga pobediti tri puta, bez obzira na kvalitet. Toga smo svesni. Šta smo mogli da uradimo? Da izgubimo jednu utakmicu kako bi nam sada bilo lakše? Mislim da imamo našu igru koju treba da nastavimo. Znamo da su izvanredni šuteri. Sjajno su otvorili prvenstvo", rekao je Đorđević i dodao da im najviše pretnje dolazi od strane Belinelija, Galinarija, Datomea, Heketa i Đentilea.

"Orlovi" odlično šutiraju na ovom prvenstvu, a na tu konstataciju novinara Đorđeviće se samo nasmejao i dodao: "Dosta smo pričali o šutu, mislim da je to ključno na prvenstvu".

Utakmica između Srbije i Italije igra se u sredu od 13.30. Obe reprezentacije ostvarile su po dve pobede na startu šampionata.

 

IZVOR-B92

 

Komentari