• VIJESTI, BOSNA I HERCEGOVINA
  • 13:09
  • 03 / 09 / 2019
STRAVA U BIHAĆU: UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE PLATIO 100.000 EVRA ZA UBISTVO BRATA
  • 528
  • 0

STRAVA U BIHAĆU: UHAPŠEN MUŠKARAC KOJI JE PLATIO 100.000 EVRA ZA UBISTVO BRATA

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a nakon opsežnih istražnih radnji procesuirali osobu iz Bihaća inicijala R.B.(1964.).

Ova osoba dovodi se u vezu sa krivičnim djelom “podstrekavanje na ubistvo”.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać pretreseni su stambeni objekti i automobili na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični, koji je tokom današnjih aktivnosti uhapšen, saopšteno je iz FUP.

Kako su naveli, uhapšena osoba se dovodi u vezu sa krivičnim djelom tako što je angažovala određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, koje su trebale da za novčani iznos od 100.000 evra, ubiju njegovog brata inicijala D.B. i da njegovog sina inicijala N.B. teško pretuku kako bi ostao invalid.

– Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom suda, a radi se o 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja ovog krivičnog djela. Uhapšena osoba će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije – naveli su u FUP.

IZVOR: KLIX

Komentari