2:28 , понедељак , 25 март 2019
Početna / BIJELJINA / ZIMSKE SLUŽBE SPREMNE ZA SNIJEG

ZIMSKE SLUŽBE SPREMNE ZA SNIJEG

Hladnije vrijeme i snježne padavine neće iznenaditi dežurne službe u Bijeljini, očekuju nadležni i ističu da su za snježnu sezonu spremni radna mehanizacija, abrazivni materijal i ljudstvo.

U bijeljinskom preduzeću „Komunalac“, koje tokom zimskih mjeseci vodi brigu o održavanju i čišćenju javnih površina, ističu da su spremni da savjesno obave posao vrijedan oko 25.000 maraka. Na lageru je oko 5 tona industrijske soli, a na akciju spremno čekaju radne mašine i lopate, pa uvjeravaju da će trotoari, pješački prelazi i druge javne površine biti blagovremeno čišćeni tokom zimske sezone.

Prioritet je uklanjanje snijega sa Gradskog trga, kao i putevi koji vode ka zdravstvenim ustanovama i školama.

Za potrebe „Zimske službe“ iz gradskog budžeta biće izdvojeno 200.000 konvertibilnih maraka, s tim da će iznos utrošenih sredstava zavisiti od količine snježnih padavina.

– Utvrđeni su prioriteti čišćenja saobraćajnica na području Grada. Na gradskom području Gradska uprava je dužna da obezbjedi čišćenje snijega ispred javnih ustanova, a obaveza svih privatnih  preduzeća i fizičkih lica je da uklone snijeg ispred svojih objekata – podsjećaju iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

 

 

IZVOR-GRADSKA UPRAVA

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *